Предизборен дебат разкри какви са позициите на партиите за инфлацията у нас

Кадър Нова телевизия
share

Кандидати за власт коментираха инфлацията в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Позиции сблъскаха Александър Иванов от ГЕРБ-СДС, Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната - Демократична България”, Деян Николов от „Възраждане”, Борислав Гуцанов от „БСП за България” и Георги Балабанов от „Български възход”.

В дебата трябва да участват партиите, преминаващи 4% бариера за влизане в парламента, според последното изследване на агенция „Тренд”  -  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, „Възраждане”, БСП и „Български възход”, но от Движението поканата бе отклонена.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в гореща предизборна схватка в ефир

„Трябва да се сложи край на правенето на проинфлационни бюджети. Лявото залитане, за съжаление, доведе до това, че българските граждани обедняха два пъти по-бързо от европейските. Това е и основната причина за високата инфлация в България и да не може да бъдем членове на еврозоната от 1 януари 2024 г. Трябва да сложим край на проинфлационните бюджети, да направим силна държава, за да може регулаторните органи да се борят с високите цени”, посочи Иванов.

Инфлацията е един от основните проблеми, който виждаме в днешни дни. Той засегна всички български и европейски граждани. Във всички страни в Европа, които бяха засегнати от инфлацията, видяхме, че най-много бяха засегнати тези, които са най-бедни, и тези, които са най-близо до войната. Има начин как да овладеем инфлацията - това може да стане без да вдигаме данъците и без да обвиняваме хората, че видите ли имат достойни доходи, изведнъж инфлацията е толкова голяма. Нашият конкретен план се състои от три мерки - подмяна на пълния състав на КЗК, която е с изтекъл мандат и в която са колеги с роднински връзки. Приоритет за малките и средни ферми, които да имат по-бърз достъп до пазарите и евтина българска енергия”, каза Гюров.

 

Водещи новини

Още новини