Десислава Атанасова и Даниел Лорер в горещ политически сблъсък, "Маркет линкс" прогнозира НС с пет партии

  • 25 март 2023 19:56

  • 5249
  • 54
Десислава Атанасова и Даниел Лорер в горещ политически сблъсък, "Маркет линкс" прогнозира НС с пет партии
© Кадър - БТВ
Слушай новината Слушай новината

В ефира на БТВ се проведе голям политически сблъсък. Знаковите лица на партиите, които имат най-голям шанс да влязят в 49-то Народно събрание, спориха в открит дебат по важните въпроси, които вълнуват всички българи - инфлация, ръст на цените, икономическа криза.

В дебата участваха Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП - ДБ), Петър Чобанов от ДПС, Цончо Ганев от "Възраждане" и Георги Свиленски от БСП, а водещи са Мария Цънцарова и Златимир Йочев.

Лорер: Коалиция с ГЕРБ не може да има, докато не поемат отговорност за 12-годишния застой на страната

„Въпросът с цените и инфлацията боли и той боли за всеки един от нас, който пазарува всеки ден. За нас няма никакво съмнение, че инфлацията е дошла от другаде, но това не помага. Ние дадохме много ясно да се разбере, че след изборите ще се борим с двата основни проблема. Защо българинът продължава да е най-беден в ЕС след 12 години управление на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и дълго членство в ЕС. Второто, с което ще се заемем, е регулация на пазара, посредством работещи регулатори, които трябва да са сигурни, че никой не манипулира нито цената на олиото и всички останали картели и монополи с горива и т.н.“, започна Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

Десислава Атанасова (ГЕРБ): Можем да намерим допирни точки, България има нужда от сериозна конституционна реформа

„Две години бяха пропуснати и преминаха в безвремие, защото липсваше лидерство, липсваха отговорност и трайни решения. Бих казала, че последните две години инфлацията беше изпусната, защото не бяха компенсирани навреме всички търговци и производители с цената на електроенергията. Нашата парламентарна група беше тази, която предложи мораториум на електроенергията за битови абонати, защото зимата щеше да бъде много по-трудна. Естествено няма как да пропуснем цената на газа, която беше на последния ден на управление на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в 30 лв. При управление на ПП  300 лв., а сега е 100 лв. Това основната причина инфлацията да е толкова голяма – никакви мерки навреме и липса на адекватни решения“, отговори му Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

Във втори кръг темата на дебата бе енергетика и външна политика.

„Дефиницията как определяме кой е енергийно беден трябва да се случи така, че да няма онеправдани. По време на нашия кабинет ние започнахме това, създавайки база данни, в която се виждат доходите на населението централизирано, така че да знаем кой е истински енергийно беден и да можем да му предложим по-голяма подкрепа. Заедно с това цената на тока започна да спада и това означава, че въпреки кризата в Европа, енергийната криза всъщност започва да намалява и ние трябва да го разбираме, когато говорим и за бъдещето на нашата енергетика. Преживяхме изключително труден момент, но той отминава. Идват времена, в които светът се е нагласил към новата реалност и българската енергетика трябва да премине към нови източници“, обясни Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

„По време на цялото управление на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ние сме полагали изключително много усилия за диверсификацията на българската държава. „Балкански поток“, построен със средства не на българския данъкоплатец, а със средства, които се възвръщат – около 300 милиона на година. Газовите връзки с Румъния, със Сърбия, интерконекторът с Гърция са все проекти, които ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в започна или е реализирала успешно“, категорична бе Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

“Важно е България да има ясна позиция, а не да се шикалкави като последните две години, когато бяхме твърде неориентирани. Ние трябва да знаем къде стоим. България трябва да е на страната на жертвата. Аз като жена и майка не мога да приема, че се бомбардират родилни домове и умират деца, жени. Решение за изпращане на български военни няма. Не сме гласували такова решение”, коментира Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, темата за войната в Украйна и българската позиция.

“Украйна, когато е готова, тогава ще влезе в ЕС. Въпросът е зададен, доколко България трябва изобщо да подкрепя Украйна. Мисля, че 48-ият парламент ясно показа къде българите и ние като суверенни представители смятаме, че трябва да окажем помощ на една суверенна държава, която е нападната от съседа си. Българските инструктори ще обучават военните в Украйна и в това няма нищо страшно. По отношение на зарядите трябва да отидете в Сопот и да кажете на хората - спираме ви производството, защото трябва да оставим Украйна Путин да я прегази”, добави от своя страна Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава по темата.

Политиците говориха и по темата кой ще управлява България след предсрочния вот на 2 април. 

Делян Добрев: Няма да подкрепим кабинет на малцинството на ПП-ДБ

“Управление в коалиция не е най-силната страна на ПП. Защото 232 дни това е най-кратко управлявалото правителство в най-новата история. Преди няколко месеца дадохме отговора на избирателите, когато предложихме състав и структура на Министерски съвет. Тогава само няколко гласа не стигнаха в Народното събрание, за да бъде реализиран мандата. ПП не събраха дори и своите 64 гласове заедно с ДБ. Това е важен знак за напред. Много по-голям е шансът на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на да направи правителство. Ние ще бъде първа политическа сила”, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

Никола Минчев: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна

“ПП показа, че може да управлява в коалиция с партньори, на които има доверие. Какъв е проблемът да управляваме заедно с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в? Никой не знае защо ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в доведоха страната до колапс в продължение на 12 години, особено в областта на правосъдието. Докато те не покажат, че разбират от това и някой там е склонен да поеме отговорност, няма как да изградим това доверие в парламента, за да можем да придвижим тази страна към един нормален живот”, обяви Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

За финал бе показано и национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от БТВ и "Маркет линкс", проведено сред 1080 лица над 18 г. в страната в периода 18–27 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според проучването следващият парламент ще е сътавен от пет партии. На първо място е коалицията ПП - ДБ с 20.9%, следвана от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с 20.4%. Трети с 13.3% се нареждат от ДПС, следвани от "Възраждане" с 11.8%. Последните, които преминават 4-процентната бариера за влизане в НС, са БСП с 6.6%.

Филип Епитропов
5249 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар

2023.03.26 | 13:53

54
===ПП-ДБ не донесоа ли по 1 торбичка с №12 с Шпек салам, Лютеничка, Сиренце, Вафли и кашкавал ... Гладни сме ...

2023.03.26 | 13:42

53
ГЕРБ И БОРИСОВ??? ГОДИНИ НАРЕД БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗВИВАШЕ УСПЕШНО! ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ СЕ УДВОИХА, НАРОДА ЖИВЕЕШЕ СПОКОЙНО И МИСЛЕШЕ ЗА РАЗВИТИЕ. БОРИСОВ БЕШЕ ПРИЕТ РЕДОВНО И НАВСЯКЪДЕ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ СРЕДСТВА СЕ ОТПУСКАХА В СРОК И ПОДПОМАГАХА РАЗВИТИЕТО.

2023.03.26 | 13:31

52
==Фигурира В списъка на мафията на Цветан Василев , като шеф на бандити, които ще трепят полицаи , магистрати .....КЪРУ БАНДИТА НАРКОБОС , ИЗБЯГАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ КАЗА В ЗАПИСА , ЧЕ ПП И ДБ СА НЕГОВИ ХОРА .....

2023.03.26 | 13:30

51
Бойко,10 дена пълни по 1000 души в зали и така, ще е до изборите, а Кире не го виждаме. Сега са тръгнали по училищата да залъгват ученици, които ще имат право на глас за първи път хахаха. А вие питате, кой ще е първи, та то няма две мнения.

2023.03.26 | 13:29

50
+++Aсен Вaсилев е откраднал кода на софтуера и го е продал на китайска, по твърдения на съдружника.. Присвоил е 9 млн. паунда. След това се споразумява със със да в Лондон и е осъден да върне парите.

2023.03.26 | 13:29

49
++Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, присвоил в съучастие с ПеткоТарашманов от завод "Електроника", и двамата от БКП, 187млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада///++

2023.03.26 | 13:28

48
+++ПИТАМ КИРЕ, КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 9ТТЕ МИЛИАРДА ЗА ТРИ МЕСЕЦА. И, ЩОМ, СЕ КРАДЯЛО ПРЕДИ, П0 10 МИЛИАРДА НА ГОДИНА, СЕГА ЗАЩО НЕ ГИ СПЕСТИХТЕ, А ВСЯКА СЕДМИЦА ТЕГЛИТЕ, ОСТАВКА, КРАДЦИ
Анонимен

2023.03.26 | 11:09

47
ПП шарлатани + Костовици в действие.
Асен

2023.03.26 | 06:31

46
Помияр

2023.03.25 | 20:55

19
ДАНИЕЛ ЛОРЕР ЯКО НАБЛЪСКА ТУТУРУТКОВА

2023.03.26 | 06:03

45
е нормално, сравнително образован и интелигентен човек срещу проста кypветина, която бойко е подбрал след "приключение" под магнолията... кво очакваш?

Добави коментар

Водещи новини