Избори vol.3: Шансът за правителство е по-голям, ако "Продължаваме промяната" станат втори

Novini.bg
share

Седмица преди вота 2 в 1 и трети за годината избори за 2021. Потърсихме мнението на политолога Любомир Стефанов. 

"Умерен скептик съм за съставянето на правителство. Няма основна промяна, а само говорене за следващото управление", заяви в интервю за Novini.bg Стефанов. 

"Продължаваме промяната" първа сила при проучване, включващо и колебаещи се гласоподаватели

Посланията на всички политически партии и формации се препокриват на 90%. 

Категорично отново ще видим пъстър парламент. Политическите представители ще трябва да сформират коалиционно правителство. Това не е поуката, а посланието на българските избиратели. Коалиционната култура на българските политици е критично ниска. 

ГЕРБ отново ще са победители, но нямат нужното мнозинство. ГЕРБ имат нужда да са в опозиция, за да еволюира. Малко опозиционно поведение ще се отрази здравословно, смята още политологът. 

Интригата е за втората политическа сила. Шансовете за съставяне на правителство са по-големи, ако "Продължаваме промяната" вземат второто място. 

Фундаментално е да има договаряне, а не предпоставяне.

"Продължаваме промяната" ще имат гласоподаватели, които търсят надеждата. Ключово е да има подготвени кадри за министерствата и парламентарните комисии. 

Румен Радев може и хвърля ръкавицата към Бойко Борисов, но той много пъти заяви, че президентството не е целта му. Ако избирателната активност е висока на първи тур, то Радев ще победи още на 14 ноември. Ако имаме избирателна активност като през лятото ще се стигне до балотаж. 

Ще промени ли пандемията нагласите за президентската битка?

По материала работиха Радина Лазарова и Галя Георгиева 

Чуйте повече във видеото 

Водещи новини

Още новини