Горан Благоев: Радев е основният ми опонент в тези избори, той доведе левия популизъм

Novini.bg
share

Не съм си представял, че един ден ще имам шанса и отговорността да застана като кандидат-президент на политически съюз, който изразява моите убеждения. Нашият живот перманентно минава на площадите, ние сме едно много разсечено в противоречията си в общество. Това ме амбицира да приема номинацията на Националното обединение на десницата и да остоявам истината и националните каузи, независимо. Това заяви кандидатът за президент на Националното обединение на десницата /НОД/ Горан Благоев, предаде репортер на Novini.bg

,,Отговорността за проваления преход е на всички нас, на хората от моето поколение. Ето защо настоящето ни повеля да тръгнем по истинския път. Президентът трябва да бъде медиатор на различните партии и съсловия в обществото, да взима най-правилните и верни решения. Разликата между нас и останалите претенденти е, че те предлагат обединение около себе си, а ние предлагаме обединение около ценности и каузи като защита на националната сигурност във всички аспекти, силно и авторитетно присъствие в ЕС и НАТО и истинско влияние на България на Балканите'', допълни Благоев.

Той отбеляза още, че силна нация се гради около здраво семейство между мъж и жена, национални ценности и вярата в Бог.

Трябва да имаме съзнание, че в България все още имаме фасадна демокрация, защото не проведохме безкомпромисна лустрация. Борбата с корупцията минава през пресичане на корените на олигархията. България има потенциала да бъде генератор на идеи и ценности в модерна Европа, която затъва в левия популизъм, каза още кандидатът за президент на НОД.

Благоев посочи настоящия президент Румен Радев като основния си опонент за вота на 14 ноември.

"Ние идваме" подкрепя Румен Радев за втори мандат

Основният опонент в тези избори е настоящият президент на България, тъй като той доведе лявата популистка вълна, а левият популизъм ражда единствено оправдания и никога решения, заяви той.

В заключение Горан Благоев обяви, че е готов да бъде президент на всички българи, независимо от техния етнос и религия, и призова "да бъдем единни в истината".

Водещи новини

Още новини