Горан Благоев: Концлагерите на комунизма трябва да се превърнат в места на общобългарско поклонение

  • 24 октомври 2021 19:46

  • 467
  • 4
Горан Благоев: Концлагерите на комунизма трябва да се превърнат в места на общобългарско поклонение
© Републиканци за България

Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр., кандидат за президент на Национално обединение на десницата участва в международната конференция, организирана от фондация „Остров Белене“, посветена на изкуството като начин за отстояване на свободата по времето на тоталитаризма, съобщават от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Той взе участие и в поклонението на остров Персин, известен със зловещия си лагер за политически затворници от 1949 до 1989 г. Поканата беше отправена към него месеци преди началото на предизборната кампания, но Благоев отдели два дни от нея, за да участва в този важен международен форум, тъй като проблемът с паметта за репресиите през комунизма все още се нуждае от пълен и безпристрастен прочит в българското общество.

Горан Благоев: Трябва да се сложи край на енергийната зависимост от Русия

В неформални разговори с участници в срещата Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. сподели необходимостта местата, свързани с репресиите на комунистическия режим да бъдат още повече популяризирани сред българите и да станат още по-достъпни, защото България все още изостава от други страни в Източна и Средна Европа. Въпреки грижите, които полага фондацията, Лагерът на остров Персин се нуждае от целенасочена държавна политика за възстановяване и поддръжка, за да може всички поколения българи, независимо от тяхното политическо пристрастие, да имат автентичен поглед върху системата за унищожаване на човешки съдби прилагана в комунистическа България.

Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. отдели специално внимание и на изложбата посветена на репресивните комунистически лагери в страните от бившия социалистически блок и особено на зловещия Голи оток в Югославия, където на унижение, тормоз, издевателства и смърт са подлагани и немалко българи от Западните покрайнини и Македония, несъгласни с Титовия режим.

Кандидатът за президент издигнат от Национално обединение на десницата с удоволствие се срещна и със свещеник Паоло Кортези, с когото го свързва отдавнашно познанство. Благоев отново поздрави католическия духовник за неимоверните усилия, които полага за популяризиране на почитта към българските новомъченици, към мъчениците на комунистическия режим.

В почивките на форума Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. разговаря и с католици от Белене, които споделиха, че пазят най-хубави спомени от предаването му „Вяра и общество“, което беше средище на искрен диалог между традиционните религиозни общности у нас. Те не скриха, че професионализмът на Благоев им липсва в ефира на БНТ и му пожелаха успех в кампанията. Национално обединение на десницата е с номер 7 в интегралната бюлетина за изборите на 14 ноември.

Мая Йорданова
467 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.10.24 | 20:15

4
A с червените, които ги пълнеха с неблагонадеждни и още са наоколо и богатеят какво да правим?

2021.10.24 | 20:13

3
Браво Благоев, но това е невъзможно, което ти искаш. От 1944 до днес България е комунистическа държава и такава ще остане. Докога, никой не знае. По скоро тези лагери ще бъдат възстановени, особено с настоящия президент.
Да концлагерите трябва да

2021.10.24 | 20:04

2
се направят музеи където обществото да може да се запознае със зверствата на комунизма!!!
Да концлагерите трябва да

2021.10.24 | 20:04

1
се направят музеи където обществото да може да се запознае със зверствата на комунизма!!!

Добави коментар

Водещи новини