ГЕРБ се разтревожиха: Задава ли се най-мащабната манипулация на избори след 1989 г

Младен Маринов, ГЕРБ
share

Истината ще ни направи свободни. Благодаря на регионалните медии за това, че проследиха "казуса" докрай и отразиха резултатите от проверката на Прокуратурата. Това е ефективният граждански контрол. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Кюстендил Христо Терзийски по повод обявените от МВР сигнали за купуван ена гласове. 

"Разбира се, не очаквам, че сега някой служебен министър на вътрешните работи ще има достойнството да се извини за лъжливите си твърдения. Целта бе прозрачна - да се повлияе на предизборната кампания. Пък после, като се установят фактите, изборите вече да са минали. Обяснимо е, ако това се прави от политически опоненти, но е недопустимо, когато се тиражира от държавни институции. Защото отвъд нечия лична неприязън, тези манипулации бяха обида и към всички кюстендилци. А в нашия край хората имат чест и достойнство - и няма да позволят друг, освен те самите, да решава изхода от вота им. Който не го знае, е време да го разбере", отбеляза още Терзийски в свой пост във фейсбук.

Новината за Кюстендил бе споделена и от Младен Маринов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС за София област.

Бойко Рашков с обвинения срещу Цвета Караянчева за заплашване на шефа на полицията в Кърджали

Задава ли се НАЙ-МАЩАБНАТА МАНИПУЛАЦИЯ на избори в България след 1989 г.?*, пък запита той в пост във фейсбук. 

"Оказва се, че ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ щели да НОЩУВАТ в ОБЛАСТНИТЕ ДИРЕКЦИИ на МВР. Това са същите областни дирекции на МВР, които под диктата на политическото ръководство на МВР, мачкат и репресират кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ в цялата страна. Те също са прибирани да “нощуват” в полицейските управления...", пише още Маринов. 

*Правописът е запазен в оригинал

Причината за поста на Младенов е разминаването между ЦИК и МВР за това къде ще нощуват машините за вота. 

Иначе напрежението между ГЕРБ и вътрешния министър се засили. Бойко Рашков даде пресконференция, на която отново разкри за опит за натиск от страна на ГЕРБ преди изборите. Той дори обяви, че водачът на ГЕРБ-СДС за Кърджали Цвета Караянчева се е обаждала на директора на Районното МВР. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още по темата вижте и във видеото:

(платено съобщение)

Водещи новини

Още новини