ГЕРБ-Бургас със сигнали за технически проблеми в изборния ден

  • 11 юли 2021 10:59

  • 364
  • 0
ГЕРБ-Бургас със сигнали за технически проблеми в изборния ден
© Novini.bg

За технически проблеми с машините при началото на изборния ден сигнализират от ГЕРБ-Бургас. Първият случай е в СИК №34 в гр.Несебър, кв. „Черно море“, детска градина „Моряче“. Там е възникнал проблем с машините за гласуване в началото на изборния ден.

„Във въпросната секция има две устройства за гласуване, едно от който е било настроено да започне работа час по-късно от законно установенето време (07.00 ч.. )На място е извикан техник, който не е имал оторизация да промени часа и се е наложило да се изчака със започването на изборния ден. Това е предизвикало струпване на хора и забавяне на процеса на гласуване“, коментира областният председател Димитър Бойчев.

Той допълва, че по този начин се поставя под съмнение дали изборният ден ще приключи в законновия посочен час. В противен случай това противоречи на Изборния кодекс в частта за „начало и край на изборния ден“.
Още един технически проблем е регистриран в бургаския квартал „Лозово“. СИК 198. Устройството за машинно гласуване не е успяло да стартира в 07.00 ч., изписва надпис „няма хартия“ и този проблем все още не е отстранен. На място е извикан техник на фирмата за поддръжка на машините, но не е настъпила промяна.

„ЦИК е уведомена за проблема в кв. Лозово, но повече от час след началото на изборния ден не се е произнесла все още по случая и не е разрешила преминаването на гласуване с хартиена бюлетина. Отнема се правото на хората да изразят своя вот, жителите на кв. „Лозово“ са се върнали по домовете си, след като са чакали пред секцията. Съкращава се и времето за гласуване по този начин. Настояваме незабавно да се проверят посочените сигнали и да се приложи необходимите действия при констатирано нарушение“, категорични са от ГЕРБ-Бургас.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини