Слави Трифонов:  Дали ще съм в парламента или не, не променя моите отговорности. Сами сме си виновни, че позволихме държавата да се управлява през джипка

Фейсбук
share

Започна срещата между лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и сценаристите му със студенти в Пловдив.

Първата публична изява на Трифонов от много време насам е в зала С.И.Л.А. в града под тепетата. 

Слави Трифонов ще се появи на публично събитие

Срещата е инициирана по покана на младите хора, като пред залата имаше засилена полицейска охрана. 

"Човек трябва да бъде почтен и искрен. Има много лидери, които се кандидатират за парламента, и после не влизат в него. Не мисля, че като гласуваш за "Има такъв народ" гласуваш за Слави Трифонов в парламента. Отговорността, която нося, е не само да съм депутат. Нося я от началото на политическия проект и мога да я нося и извън парламента.  Дали ще съм в парламента или не, това не променя моите отговорности. Всеки може да гласува за мен и тези, които са част от мен. Моето присъствие или отсъствие в парламента не променя отговорността, която нося", отговори на въпрос Трифонов защо е отказал да се кандидатира за депутат. 

Трифонов намекна, че ще се кандидатира за президент: Мястото ми не е в парламента

"Със сигурност ще имаме по-честни избори след промените в Изборния кодекс. Ясно е, че купеният и корпоративен вот няма да изчезне напълно, но изборния процес със сигурност ще бъде по-честен", коментира от своя страна Тошко Йорданов. 

"При всички положения говоря по-добър английски от бившия премиер. За жалост образованието в България е на много ниско ниво. Точката образование е на едно от челните места в нашата програма. Нормалният работен ден на един министър-председател не е да прави демонстрации с джипката. С тази демонстрация той само радва мисирките, а останалите хора се отвращават. Министър-председателят трябва да е завършил престижен университет, да говори няколко чужди езици, да бъде образован, ерудит и професионалист. Със сигурност не му е работа да кара джипка", разкри Трифонов. 

"Нека минат изборите и тогава ще коментираме темата за министър-председател от ИТН. Сега не мога да кажа имена. Как да кажа имена, като не са минали изборите? Когато му дойде времето, тогава ще коментираме", продължи с отговорите Слави Трифонов. 

Трифонов: Американските санкции не са друго, освен подкрепа към българите

"Сами сме си виновни за това, че сме най-бедната държава в ЕС. ГЕРБ ги избира суверенът последните години и суверенът ще си носи отговорността. Сами сме си виновни, че допуснахме премиерът да управлява цялата държава, да обикаля с джипката, да говори в първо лице единствено число - аз дадох тези пари, аз дадох това, аз дадох онова, ти работи с този багер. Сами сме виновни, че му позволихме да се държи като господар и самодържец. Това е отвратително и сега ние трябва да изчегъртаме всички тези "божества" и "господарчета". Ако ние реализираме правителство, всеки министър ще има ден за отговори и отчет пред хората, които са му работодатели. Суверенът ще реши дали ще ни даде тази възможност", категоричен бе лидерът на "Има такъв народ". 

Водещи новини

Още новини