Слави: Медиите се държат неадекватно на фона на новата реалност

09 юни 2021 16:11

Слави: Медиите се държат неадекватно на фона на новата реалност
© bulphoto (архив)
3762 45

Нещо не е наред с медиите. То отдавна не е наред, все пак сме на 112-о място по свобода на словото, но ме изумява фактът, че медиите продължават да се държат неадекватно на фона на новата реалност. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

"Миналата седмица служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи ужасяващи разкрития за болница “Лозенец”, която доскоро беше правителствена болница под шапката на Министерски съвет. Според изнесените публично данни, в болницата са се извършвали трансплантации от живи донори, които будят съмнения за брутална черна търговия на органи. “Племенници” от Украйна и Молдова са дарявали бъбреци на своите “чичовци” от Индия, Оман, Германия, Израел. И това е ставало със съдействието или бездействието на държавата в лицето на изпълнителната власт и службите. Въобще дали може да си го представите това? Аз лично не мога", възмути се Трифонов.

Слави Трифонов с остър коментар срещу видни социолози и политолози

"Всичко това прилича на някакъв игрален филм за мафиоти или пък на документален филм за някоя страна от Третия свят. Но то не е филм. Не е и нещо, което се е случило в Пакистан. То е нещо, което касае страна член на Европейския съюз. И какво правят медиите в България? Правят журналистическо разследване по случая, търсят замесените, търсят донорите, търсят истината за болницата? Нищо подобно. Занимават се с пенсионирането на иначе толкова симпатичния проф. Тодор Кантарджиев. Там е техният фокус в сектор “здравеопазване”, там се раздават медиите. Другото е тема “табу”, посочи лидерът на "Има такъв народ".

"Служебният министър на културата проф. Минеков също направи скандални разкрития за колосални злоупотреби с публичните средства, за милиони левове, които някакси са изчезнали. Апропо, стана ясно и за още едно “изчезване” - още през 2009 г. 16-ия и 17-ия етаж на административната сграда на НДК документално са се отделили и “изчезнали” от НДК, за да станат офиси на ГЕРБ и да нямат нищо общо с НДК. Само да припомня, че правителството на Бойко Борисов взе решение партията на Бойко Борисов да не плаща никакъв наем за ползването на тези два етажа и така тя да спести стотици хиляди левове. Министър Минеков направи и други разкрития - за дълга от 86.5 млн.лв. на НДК, за легитимирането на колекцията на Васил Божков от предишната власт, за ролята на Вежди Рашидов, за някои дарове към Петьо Блъсков… И какво правят медиите? Правят журналистически разследвания по разкритията? Търсят истината? Нищо подобно. Фокусът пак е на друго място. И той е в умишлено създадения скандал по оста Кошлуков-Минеков. Скандал, раздут от самия генерален директор на БНТ", пише Трифонов.

"Емил Кошлуков, вместо да изпраща писма на международни институции и на послушната СЕМ, за да се прави на репресиран, да отговори защо обществената телевизия прекъсна програмата си, за да предава брифинг на партия ГЕРБ. И най-вече - като генерален директор да направи така, че националната телевизия да заработи в полза на обществения интерес - да търси истината за това, което се е случвало и случва в държавата и да информира адекватно българските граждани. И понеже знам, че няма да го направи, той просто трябва да се махне от БНТ", изтъква той.

Защо Слави Трифонов губи като отказва да е депутат?

"Това са само два примера за това как медиите не се фокусират върху истински важните теми. Защо това е така? Един от отговорите е, че през последните няколко години въпросните медии съучастваха в чудовищните деяния на властта. Независимо дали пряко или чрез мълчанието и послушанието си. Но съучастваха. А кога медиите ще възвърнат свободата си - това си зависи най-вече от тях. От друга страна съм уверен, че България най-после ще има политици, които няма да пречат на медиите да са свободни", смята Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Novini.bg
3762 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Catherinecxpba

2021.06.10 | 01:13

45
М­л­­­а­­д­а­­­ ­­­м­­­о­­к­­р­­а­­ ­­у­­­ч­­е­н­­­и­­ч­к­­­а­­­ ­­ч­у­­­к­а­­ ­­­ ­­W­­­ ­W­ ­W­­­ ­.­­­ ­­­B­ ­­­G­­ ­­­1­­ ­­7­­­ ­­­.­­­ ­­C­­­ ­L­­ ­U­­­ ­­B
Christinabmoqa

2021.06.09 | 22:19

44
М­­­л­­­а­д­­а­­­ ­­­м­­о­­к­р­а­­ ­­­у­­­ч­­­е­­­н­и­ч­­­к­­­а­­­ ­­ч­у­­к­­­а­­­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­­B­­­ ­­­G­­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­U­­­ ­­­B
ФАРАОН

2021.06.09 | 20:08

43
ЖИВОТНИТЕ С РАЗУМ СА ОПАСНИ. ЗАТОВА ЩЕ БЪДЕТЕ ЛИШЕНИ ОТ НЕГО, А ВПОСЛЕДСТВИЕ И ЛИКВИДИРАНИ. НЕ СТЕ МИ НУЖНИ.
ФАРАОН

2021.06.09 | 20:04

42
КАКТО ЗАПОВЯДАХ, МОЗЪЧНАТА ВИ АКТИВНОСТ Е СНИЖЕНА И ЗАТОВА НОВИНИТЕ ВИ ПРИЛИЧАТ НА НОВИНИ ОТ ЛУДНИЦА :) И ПО ЗЛЕ, ЩЕ СТАВА :)
Gabriellehtzva

2021.06.09 | 19:43

41
М­л­­­а­­­д­­а­ ­м­­­о­­­к­р­а­­ ­­у­­­ч­­­е­­н­­и­­ч­к­­­а­­­ ­­ч­­­у­к­­а­­ ­ ­­­W­­­ ­­W­ ­­­W­­­ ­.­ ­­­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­ ­­.­­ ­C­ ­L­ ­­U­­­ ­B

2021.06.09 | 19:30

40
Това Пальош Станислав се държи много адекватно. Присмял се хърбел на щърбел.

2021.06.09 | 19:03

39
Ей, вие от медиите, внимавайте в картинката и си пазете крайниците. И взимайте пример от ТВ 7/8, единствената в крак с новата реалност, нищо че почти никой не я гледа!
.!.

2021.06.09 | 18:51

34
Тоя кога ще излезе да говори пред хората. Тия публикации във фейсбук всеки може да ги пише. И аз мога да направя фалшив профил с неговата снимка
Сандра

2021.06.09 | 18:56

38
Няма да излезе Слави, той е цар, няма да Ви работи!

2021.06.09 | 18:55

37
Славун,боклук

2021.06.09 | 18:19

29
Прав е.Медийте още прислужват на ГЕРБ вместо да ги питат за стотиците нарушения и кражби.
Сандра

2021.06.09 | 18:54

36
Още лятото не обслужваха ГЕРБ.
Сандо

2021.06.09 | 17:46

24
Щото ти се държиш много адекватно тъпанар

2021.06.09 | 18:53

35
Точно,казано,мутра

Добави коментар

Водещи новини