Водач на листата на ВМРО във Великотърновско ще бъде доц. Милен Михов

bulphoto (архив)
share

Водач на парламентарната листа на ВМРО във Великотърновска област ще бъде историкът доц. Милен Михов, съобщи Николай Цонев, председател на местния предизборен щаб, предаде БТА.

Михов е заместник-председател на ВМРО и депутат от 44-то Народно събрание. Той е номиниран за депутат в следващия мандат заради своята ползотворна работа през последните четири години и ролята му в реализацията на политиките на ВМРО в национален и местен план, посочиха от организацията.

ВМРО ще търси активни граждани за вота

Листата на партията за предстоящите избори за 45-о Народно събрание за областта е от 16 души. Всички кандидати за депутати са с висше образование, а средната им възраст е 52 години, посочи Милен Михов.

В професионален план преобладават юристите, учителите и лекарите. В състава на кандидатите са представители на местната власт, като Ангел Генов, който е бил кмет на Павликени от 2007 до 2011 година, юристът Пенчо Чанев, кмет на Златарица от 2007 до 2019 година, както и застрахователят Йордан Грозданов, който е бил заместник-кмет на Велико Търново в периода 2003 - 2011 година.

Милен Михов припомни, че през изминаващия депутатски мандат една от личните му каузи е била превръщането на НВУ"Васил Левски" в най-голям военно-образователен център в България, и това ще продължи да бъде водещ ангажимент в неговата работа и занапред. По думите му с усилията на Министерството на отбраната и Министерството на образованието през 2021-2022 година висшето училище ще бъде мястото, в което ученици ще се обичават в Начална военна подготовка.

Проектът ще започне през есента на тази година с теоретична част, а през лятото на следващата година 33 ученически отбора от цялата страна ще участват в полеви военен лагер във Военния университет. Бюджетът, определен за тази дейност, е половин милион лева, което гарантира и перспективата в бъдеще, подчерта Михов.

Той посочи, че в предстоящата предизборна кампания ще има много гласове на конфронтация, но от ВМРО ще се стремят да бъдат глас на разума и смислените решения за реалните проблеми на хората. /ИС/

Водещи новини

Още новини