Дариткова: Участвайте масово в изборите!

Булфото
share

Имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Нашата рецепта за успех е: работа, работа, работа. Нашият апел е за масово участие в изборите. В момента се обобщават номинациите в листите за кандидат-депутати на структурите и до края на следващата седмица ще има яснота относно окончателните състави на листите. Това съобщи Даниела Дариткова след входирането на документите за регистрация на коалицията ГЕРБ-СДС в ЦИК.

Румен Христов от СДС заяви, че целта на тези избори е да се обедини десния вот, защото ГЕРБ-СДС е категорично проевропейска и пронатовска формация: „Не трябва да допускаме прокремълската БСП и нейните сателити във властта.“.

Има държави, които са в много тежък локдаун. Ние действаме така, че хората да могат да стигнат до изборните секции. Важно е бюлетините да бъдат изпратени до секциите. Българската държава прави всичко възможно сънародниците ни зад граница да могат да участват в изборите. Това отговори зам.-министърът на външните работи на журналистически въпрос за гласуването в чужбина.

Последен ден за регистрация в ЦИК

Цветомир Паунов беше категоричен, че структурите на ГЕРБ са готови за изборите: „Коалицията между най-голямата партия и най-старата дясна партия ще бъде успешна.“. Той отказа да коментира възможни коалиции преди вотът да е ясен, но категорично определи БСП като свой опонент.

Водещи новини

Още новини