Атанас Атанасов: Шпионският скандал е многофункционално активно мероприятие за манипулиране на общественото мнение

Кадър: БТВ
share

Шпионският скандал е многофункционално активно мероприятие на властта и на управляващата олигархия непосредствено с цел манипулиране на общественото мнение преди два много важни избора – за местна власт и за главен прокурор. Това каза съпредседателят на обединение ''Демократична България'' ген. Атанас Атанасов в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка с разследването за шпионаж в полза на чужда държава, по което беше обвинен председателят на движение „Русофили” Николай Малинов.

„Аз не знам какво има в папките на това дело. Избирателното изпускане в публичното пространство на определени материали от едно дело може да създаде грешно впечатление. Въпросният Малинов седнал да си пише докладна записка – може да си пише каквото иска, къде са реалните факти?”, изненадан бе ген. Атанасов.

Той попита, къде са руските дипломати в целия сюжет и подчерта, че дипломатическият корпус на РФ у нас е колкото мисиите на Великобритания, Франция и Германия взети заедно и „огромна част от хората са офицери на руското военно и цивилно разузнаване". „Без действия на руските офицери на дипломатическо прикритие не може да има разузнаване и шпионска дейност”, категоричен беше председателят на ДСБ.

„Абсолютна измислица е това – предизборно, защото ГЕРБ отдясно много силно губи подкрепа и се рони. С този ход се опитват да задържат евроатлатическите си привърженици да не изтичат. Не се поддавайте на тези елементарни манипулации, внимателно следете процесите – големият проблем днес на България е тежката корупция, която се контролира от управляващата олигархия, която се опитва да задържи статуквото”, каза още ген. Атанас Атанасов.

 

 

 

Водещи новини

Още новини