Обвиненият в шпионаж Николай Малинов разкри получавал ли е пари от руски олигарси

  • 11 септември 2019 08:35

  • 5100
  • 49
Обвиненият в шпионаж Николай Малинов разкри получавал ли е пари от руски олигарси
© Кадър: БТВ

Благодарен съм, че имам възможност да изразя позицията си. Съжалявам, че по такъв символичен начин трябваше да посрещнем 9-и септември. За последен път такива обвинения са повдигани през 1978 г. Това заяви бившият депутат от БСП и председател на Националното движение „Русофили“ Николай Малинов в ефира на БТВ.

„Бях задържан, иззеха ми компютри в 7:00 часа сутринта. Не искам никого да обвинявам. Аз лично съм повече притеснен за моите съратници и единомишленици, защото ние сме един голям екип. Притеснен съм за децата си и съпругата си. Полицията се държа много човешки и правилно“, подчерта той.

„Дълбоко съм убеден, че правя нещата си, следвайки моята кауза и убеждения. Не знам, ако имаш намерения, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. „Дума“, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм сделките на Цветан Василев - да следя ги. За намерения ли ме преследват? За това, че искам да направя медиен или бизнес проект. Глупости са твърденията, че имам намерения да променям геополитическата насоченост на България. Не смятам, че външната политика на България е правилна, но това означава ли, че всички русофили сме за затвора. Става дума за 10-годишен период“, каза интелектуалецът.

„Когато някой има някакви намерения това не го прави престъпник. Където има някакви нередни дела, нека някой да ги докаже и да ме накаже. Аз може да поискам и вятърни мелници да направя, за да се издържам, но това не е престъпно. Моите позиции са публични и явни“, подчерта председателят на „Русофили“.

„За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две руски организации. Русофилството за мен е нещо много свято и планетарно. Съжалявам, че от България тръгна Авраязийския съюз, русофилството и т.н.“, призна той.

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов заяви: „Да, когато съм издавал в. "Дума". Но за всичко това съм си плащал данъците. Служа на каузи. Ако има счетоводни грешки някъде - това не е моя работа. Обществото "Двуглав орел" се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за традиционни ценности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга държава“, подчерта Малинов.

Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска фирма“, категоричен бе Малинов. Той не отрече да е имало идея за създаването на нова развлекателна телевизия. „Това, че партньорски фирми на мои приятели са получавали и после са ги връщали, не ме интересува. Да започвал съм Малофеев с Цветан Василев. Той беше на улицата и смяташе, че живота на дъщеря му неговия са застрашени“. Той ме помоли да го свържа с влиятелни хора в Русия. След това бях разочарован от него след като ме излъга“, призна той.

Малинов призна, че се познава с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. С Цветан Василев ме е запознал Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в кабинета си. Пеевски бе дясната ръка на Цветан Василев“, разкри още обвиненият в шпионаж за Русия българин. По тези въпроси съм давал отговори много пъти публично. Не желая да се връщам към темата „Цветан Василев“ повече.

С Леонид Решетников сме големи приятели. Искали са му телефона му. Венци Стефанов, например. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за още ми е сърдита“, коментира той във връзка с бизнес интересите на Русия в България.

Занимавам се с културни, духовни и обществени връзки, не се занимавам с бизнес. Посветил съм се на родината си“, категоричен бе Николай Малинов.

Предстои на прокуратурата да докаже всичките си твърдения и смятам, че тя няма да се справи“, завърши той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5100 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
К

2019.09.11 | 09:57

35

От 30 г.живея в Студ.град и работя с хора. По-големи престъпници от Руснаците и републиките около тях няма! Левски е казал,че руский бич боли повече от турския!!! Тези хора искат да ни върнат 100 г.назад,а и не можем да забравим Чернобил,Луканов,Виденов,Орешарски и лъжите на Мая Манолова!!

Оти лъжеш бе!...

2019.09.16 | 10:37

49

*** Та, пишман леФскарино, като всеки "модерен" (евро-атлантически, - € / $, евро/доларов, де), хаджи_Иванчо, хаджи пенчовиче, оти лъжеш, като мургавелка "случайно" попаднала в кабината на тираджия, бе ?...

А-бе недоклатен смръдльо, от чия патка изсмука този идиотизъм?...
- "Левски е казал,че руский бич боли повече от турския"!!!...

И за да не останеш съвсем без написано домашно, можеш да прочетеш и научиш, кой, Велик Българин е постулирал: - "Клаха народа, така както и турчин не го е клал!"

... Въз основа на жертивите, дадени от Българския Народ, във воедената от бг роялфашистката власт, 26 годишна Гражданска война: - от `септеммри 1918 г. - "Владайското въстание", до `септември 1944 година - Септемврийското АНТИ_ФАШИСТКО въстание!!...

Опорен суджук

2019.09.11 | 12:16

42

Аз пък от 30 години чакам Европа, САЩ, НАТО..., към които вече принадлежим и. сме приятели и братя, дупе и гащи, и т. н. да вземат голямата сопа и да ни вкарат в правия път,. ама нещо гледам, че само искат да ни оправят, ама нямат желание. А сега ми кажи К как така сегашните управляващи вече 10 години се ослушват като пръднали на събрание и се оправдават с комунистите, Русия, шпиони, марсианци..., само и само да не си признаят очевидното- че не искат, не могат, и че така им харесва да бъде в България.

Petrov

2019.09.12 | 16:45

48

Искате да сте успешни в прогнозите на спортните събития, без да отделяте много време? Ние сме това което търсите - едни от най-добрите анализатори на спортни събития с дългогодишен опит в инвестирането на спортни пазари. Всички наши прогнози се записват в статистика на сайта ни, така че всеки може да се убеди в доходността им. Регистрирайте се безплатно на https://TIPSTERIUM.COM или ни намерете във фейсбук.

Седесарските пичоци

2019.09.11 | 09:02

4

претърсват за руски шпиони, намериха 2-ма. Седесарски лaйна, не са 2-ма, всички българи са за Русия и искаме да сме с Русия, а не с евро-педалите.

2019.09.11 | 13:30

47

Не използвай "НИЕ", когато изказваш лично мнение... ТЕБ никой не те спира да хванеш влака и да станеш гастролираща лека жена в Чукотка...

Само така, Николайчо,

2019.09.11 | 09:15

13

който е с Русия е български патриот. Руски размер в седесарскяи г.ъз.

2019.09.11 | 13:23

46

Как може някой, който слага интересите на друга държава пред тези на собствената си да се нарича патриот? Това е някаква криза на идентичноста ли е, или чисто лицемерие...

Слава на Русия, България е с нея

2019.09.11 | 09:24

23

Сините ковбойски компаньонки са известни и на обществото, и на службите, иде краят на седесарския тоталитаризъм, няма да има милост за шпионите на Ватикана и латино-католицизма.

2019.09.11 | 13:20

45

а вие на кой олигарх сте компаньон?

Разумен

2019.09.11 | 10:21

39

Абе аз за един приятел питам! Като е толкова лош западът, защо всички ходят да бачкат в Европа и Щатите, а няма много желаещи за Русия? Като има русофили ... марш в Русия! Ще се забавлявам много , когато така отявлените русофили днес ... се превърнат в крепостни селяни на руската олигархия утре. Пичове това м/у Запада и Русия не е мач ЦСКА Левски, малко по-сложно е... за справка идете на почивка в Сирия!

Разумен

2019.09.11 | 13:05

44

И какво предлагате? Ние като стожер на справедливостта да застанем като "мощна" държава и да работим активно за налагане на за руския интерес. С какво кланянето на Русия а по-различно от кланянето на САЩ се питате предполагам? Отговорът се крие в разликата м/у качеството на живот в Северна и Южна корея. И един много ключов момент. Русия ни е освободила и е братски народ, когато са умирали предвождани от князете в борбата с турската империя, но Руснаците от 9ти септември са руснаците булшевики избили тези свои сънародници освободили ни от Турско иго. Това превръща русофилията днес в една лицемерна пропаганда и нищо повече.

Опорен суджук

2019.09.11 | 12:27

43

Не само в Сирия, а и в Либия, Ирак, Афганистан, Пакистан... и навсякъде другаде по света, където американците се намесиха във вътрешните работи на суверенни държави, разбиха ги, унищожиха ги, докараха талибани, крайни ислямисти ( Ислямска държава), терористи, а сега викат "Бъдете хуманни, приемете в страните си бежанците и мигрантите, хранете ги, поете ги, обличайте ги, само не ги карайтеда работят, че те нещо не са свикнали да бачкат." Обаче не ги канят да отидат в САЩ, не пращат самолети да ги товарят и превозват у тях. Нагличко, нали?

Шпионаж има, но в полза на САЩ

2019.09.11 | 10:12

38

скоро ще им видим сметката на американските шпиони.

2019.09.11 | 11:24

41

Ние сме в нато,американците на са шпиони

2019.09.11 | 11:23

40

Кой взе и изхарчи паричките

България помни!

2019.09.11 | 10:11

37

https://youtu.be/3cIJ4R_cb4Q

2019.09.11 | 10:08

36

Явно турския поток няма да мине през БГ и АЕЦ-а ще епак америански на петорнацена,и ще бълва ако се наложи демократични газове.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини