Александър Ненков: Новият сезон на НС няма да остане встрани от политическата битка за кметове

Фейсбук
share

"Ще ми се политическият сезон на парламента да остане встрани от политическата битка за кметове на населените места, но предполагам, че следващите няколко месеца това ще определя и поведението на политическите групи в Народното събрание, въпреки че предстоят много сериозни законопроекти, които трябва да бъдат приети, включително и Държавният бюджет". Това каза пред БНР Александър Ненков, депутат и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.

По думите му Законът за бюджета е най-важният закон пред управляващите: "Няма спор, че доходите на българите трябва да бъдат увеличавани, но не за сметка на задлъжнялост, а на базата на икономически показатели". 

В предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" той коментира предизборната надпревара в София между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

"От шестте точки, обявени от Манолова, само една се отнася за София, всичко останало е като за парламентарни избори, нещо, което един кмет на град не може да свърши, дори и да иска".

Ненков изрази увереност кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата да спечели още на първи тур и отбеляза това, което Йорданка Фандъкова посочи за промяна в екипа си, като готовност за търсене на решение на много от проблемите с нова енергия.

Според депутата няма да се отрази на кампанията на ГЕРБ липсата на Цветан Цветанов, "макар че той винаги е бил много отдаден на тази работа".

Водещи новини

Още новини