В три пазарджишки села няма да се провеждат избор за кметове на кметства

  • 09 септември 2019 10:47

  • 747
  • 0
В три пазарджишки села няма да се провеждат избор за кметове на кметства
©

На територията на община Пазарджик в 32 кметства ще се проведат избори за общински съветници и за кмет на общината, а в 29 ще се проведе избор за кмет на кметство. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Пазарджик Георги Добрев, предаде Фокус.

Той обясни, че избор за кмет на кметство ще бъде направен само в села с над 350 души население, тъй като те имат статут на кметство, съгласно Закона за административно-териториалното устройство на Република България.

По думите му жителите на тези населени места трябва да са с постоянен адрес към 10 юли 2019 г. – датата на Указа на президента на Република България за насрочване на общите избори за общински съветници и за кметове и оповестени публично от кмета на община Пазарджик на 27 октомври 2019 г.

На територията на община Пазарджик не отговарят на законовите изисквания за избор на кмет на кметство селата Крали Марко, Тополи дол и Цар Асен, в които ще бъдат открити избирателни секции само за избор на общински съветници и за кмет на община.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини