Андрей Новаков: България няма девет живота, за да си позволи още едно управление на БСП

ГЕРБ
share

България няма девет живота, за да си позволи още едно управление на БСП. Това разбрах категорично, след като слушах сутринта двете госпожи по вашата телевизия. Тях ги е страх и усещат, че ще изгубят изборите. Ние си научихме урока и показахме, че всеки един в ГЕРБ може да носи отговорност. При опонентите ни не е така. Хората виждат и разбират това. За това ще спечелим изборите.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който коментира сутрешното интервю на Корнелия Нинова и Елена Йончева по същата телевизия. Заедно с него гост беше и председателят на СДС Румен Христов. "Аз работих много и наистина исках да се случи това споразумение с ГЕРБ. Ще дам един пример с Реформаторския блок. Разцеплението в РБ даде възможност на БСП да увеличи депутатите си в последния парламент. За съжаление така волно или неволно помагаме на социалистите. Ние нямаме почти никакви различия с ГЕРБ. Как да не гласуваме за най-успешните евродепутати в България?", попита Христов.

"За мен колкото са опасни крайните националисти, толкова са опасни и от крайната левица. Виждаме, че те имат много общи идеи. За съжаление с крайни националисти и популисти никога не можеш да предвидиш как ще работиш. За мен Себастиан Курц може да излезе победител от последния скандал. Аз искам да видя Европа, в която прахта за пране пере еднакво в България и Германия. Искам да видя еднакъв шоколад във всички европейски държави. Искам да видя една Европа, която се грижи за гражданите си. На мен пластмасовия брюкселски език ми е чужд. Европа не е на чиновниците и ние знаем как можем да изпълним нашите обещания", категоричен беше Андрей Новаков.

"България има няколко прокремълски партии и организации. За съжаление този проблем не е само у нас. Виждаме Алтернатива за Германия, виждаме Салвини, виждаме Льо Пен. За мен от скандала в Австрия ще спечелят Курц и неговата партия, която е член на ЕНП", коментира Румен Христов разразилия се политически скандал в Австрия.

"Никой от евродепутатите на ГЕРБ не е гласувал срещу г-жа Кьовеши. Нямам представа кого визира г-жа Нинова. На мен ми е по-странно защо никой от евродепутатите на БСП не гласува "за" г-жа Кьовеши, след като Нинова е такъв неин голям фен?. Скандалът с къщите за гости е срамен и аз съм убеден, че органите ще си свършат работата и тези хора ще върнат парите. В България евросредствата се управляват добре. ГЕРБ не сме идеални, но към този момент показваме, че по-добри от нас няма", завърши Новаков.

Водещи новини

Още новини