Лъчезар Борисов: Водният дух ли или някоя джедайска сила източват язовирите в момента?

Кадър: БТВ
share

Последното правителство направи една стъпка, която не бе правена в последните 40 г. Целта за ремонтите на язовирите беше да се защити здравето и живота на хората. Този процес започна през 2018 г. Това заяви бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"В момента се изпускат язовири, но не се знае кой нарежда. Със сигурност не го правят водният дух или някаква тайна джедайска сила. Със сигурност служебният министър на икономиката е подведен", посочи той.

Министър Петков отговори на ГЕРБ и обяви: Абсолютно безобразие е да се твърди, че източвам язовири, за да се снимам пред тях

По думите му язовирите са прехвърлени и собственик и принципал вече е Министерство на икономиката.

"Изпускането на язовирите се прави в нарушение на закона. За да се предприемат подобни стъпки е нужно да има уведомление, но такова няма. Водата е публична държавна собственост, тя е на народа", изтъкна Лъчезар Борисов.

"Напоителни системи" е дружество без ръководство, а това е структурата, която трябва да упражнява надзор. Много странни неща се случват в момента", алармира той.

Борисов увери, че всичко по негово време е извършено по закона, спазвал се е и законът за обществени поръчки.

"Обществото се подвежда с неверни данни", обяви Лъчезар Борисов и показа фактури за поръчки на строителни материали за ремонт на язовири. От тях става ясно, че са заплатени 90 лв. на куб. метър и 95 на куб. метър бетон, същото е и с транспорта. На някои места цената била дори по-ниска.

Водещи новини

Още новини