Кирил Петков засилва контрола върху язовирите, вкарва ред в ББР и ДКК

  • 15 юни 2021 11:56

  • 1017
  • 11
©

Осветляването на нередностите с отпускането на кредитите в Българската банка за развитие (ББР) беше първото нещо, което икономическият министър Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически съобщи като успех откакто е поел поста. Той коментира, че ББР е дала 946 милиона лева и припомни, че голям ресурс се е фокусирал върху 20 фирми.

„След това откритие сложихме нов устав. А максимален заем, който може да бъде даден, да бъде до 5 милиона лева“, заяви Петков.

И отново напомни, че ББР трябва да е от помощ за малките и средните предприятия.

Кирил Петков: Развързваме ръцете на банките в подкрепа на бизнеса

Втората задача на Петков е да засили контрола и прозрачността в Държавната консолидационна компания (ДКК) и Българската агенция за експортно застраховане. ДКК е изхарчила 630 милиона лева за язовирите. Проблем е открит, че три не са влезли в експлоатация след ремонт. Всеки договор пък ще бъде преразгледан. По думите на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически не може за бетон да се дават 2,5 пъти повече средства от пазарните.

"От вчера съм дал разпореждане всички завършени язовири да влязат в експлоатация. Вече всеки договор с външен изпълнител ще бъде разглеждан от тези комисии по прозрачност, за да не се дава повече два пъти от пазарната стойност за бетон", каза още той.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически уточни, че под шапката на ДКК е държавната компания "Монтажи", на която се предават 630 милиона лева. Проблем обаче е, че имаме похарчване на "едни пари без обществени поръчки". По този начин обаче цените на обществените разходи са 5 пъти над пазарната цена за транспорт и 2 пъти за бетон, стана ясно от обясненията на министъра.

По програмата за възстановяването се работи също усърдно, увери министърът. Над 2,5 милиарда лева ще бъдат достъпни за малки и средни предприятия в партньорство с търговските банки в момент, когато няма актуализиран бюджет и мерките бяха прекратени.

„Съвместно с вицепремиера Атанас Пеканов се работи по Плана за възстановяване и са осигурени 500 милиона повече за бизнеса.

„Вкарахме Европейската инвестиционна банка като партньор, така че да има прозрачност при харченето на парите“, обясни още Петков.

Снимка: Булфото

Друг приоритет в икономиката той отбеляза инициативата „Три морета“, на която България ще бъде домакин. Очаква се представители на „Гугъл“ и „Амазон“ да дойдат за пръв път у нас. Българският бизнес ще има шанс да се срещне с компании от чужбина. Целта е „това събитие да не бъде просто снимки и първи запознанства, а да докара реални сделки“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1017 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.07 | 00:35

11
МУТРАФОНОВИ КУПОНИ.МУТРАФОНОВА РЕЖИМ НА ТОКА.МУТРАФОНОВА РЕЖИМ НА ВОДАТА.МУТРФОНОВА ДОНАБОРНИ КОМИСИИ. МУТРАФОНОВА КЛЬОНОВЕ.МУТРАФОНОВИ...ХУБАВ ЛИ Е ФИЛМА ИЛИ Е РУСКИ.МУТРАФОНОВА ЕДВАМ,ЕДВАМ ОТ ЗАПЛАТА ДО АВАНС... МУТРАФОНОВА ОПАААААШКИ...МУТРАФОНОВА,ПРАЗНИ РАФТОВЕ...МУТРАФОНОВА...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА*****МОЛЯ НЯКОЙ,КОЙТО ЗНАЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ХУНТАТА НА РУСКИЯ ВАМПИР МУТРАФОНОВА ,ЧЕ НЕ Е ДЕБИЛ,ОЛИГОФРЕН ИЛИ КРЕМЪЛСКА МАСТИЯ ДА МЕ УВЕДОМИ СРЕЩУ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 16:14

10
МОЛЯ НЯКОЙ,КОЙТО ЗНАЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ХУНТАТА НА МАЛОУМЕН КРАДЕВ,ЧЕ НЕ Е ДЕБИЛ,ОЛИГОФРЕН ИЛИ КРЕМЪЛСКА МАСТИЯ ДА МЕ УВЕДОМИ СРЕЩУ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ

2021.06.15 | 13:23

9
ГЕРБ ЩЕ ВКАРАТ РЕД В БЪЛГАРИЯ СЛЕД КОРУПЦИЯТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

2021.06.15 | 12:53

8
БОКО БОКЛУКО СКОРО ЩЕ ПЛАЧЕШ!

2021.06.15 | 12:53

7
Узунов взима парите с подкупа и всички видяха видеото, Истината лъсна. Ослушваш се,оставяш телефоните далеч от теб,пишеш си бележки като ученици от 5-ти клас и накрая плика с парите! И кой...? Пак бо*лука,заради който опикаха София и разнасяха заразата цяла година! МАЧКАЙ БОЙКООО!!!!

2021.06.15 | 12:53

6
Кьовеши получи папка от Гешев с документи и на есен Радево-Божковото правителство, начело с Радев по затворите.

2021.06.15 | 12:52

5
Радев, Радев, за Грипените и 5те милиона, може и да те помилват, ама за 60те милиона от руснаците, които получи през Пристанище Варна... Руснаците не са цивилизовани като шведите..

2021.06.15 | 12:52

4
Узунов взима парите с подкупа и всички видяха видеото, Истината лъсна. Ослушваш се,оставяш телефоните далеч от теб,пишеш си бележки като ученици от 5-ти клас и накрая плика с парите! И кой...? Пак бо*лука,заради който опикаха София и разнасяха заразата цяла година! МАЧКАЙ БОЙКООО!!!!

2021.06.15 | 12:51

3
ПОДСЪДИМИЯ СЪВЕТНИК НА РАДЕВ УЗУНОВ, ПОЛУЧАВА ПЛИК С ПОДКУП ОТ МИТНИЧАР. В РЕСТОРАНТ, ОСТАВЯТ НА 5 МЕТРА ОТ ТЯХ ТЕЛЕФОНИТЕ СИ И НА МАСАТА НЕ СИ ГОВОРЯТ А СИ ПИШАТ БЕЛЕЖКИ. СЛЕД КАТО ТЕЛЕФОНА ЗВЪНВА, ОТИВА ДО ТЕЛЕФОНА ВЗЕМА ГО И ЗАПОЧВА ДА ЧЕТЕ ОТ НАПИСАНАТА БЕЛЕЖКА...СЛЕД ТОВА ТРЪГВА С ТЕЖКИЯ ПЛИК, ПОГЛЕЖДА КАКВО ИМА ВЪТРЕ И ВИДИМО ДОВОЛЕН НАПУСКА РЕСТОРАНТА...ВЕДНАГА ОСТАВКА ЗА РАДЕВ .
протестър

2021.06.15 | 12:10

1
Мошеник и комбинатор тръгнал да се меша в неща,които нито са негова работа,нито разбира.

2021.06.15 | 12:26

2
има много онодани герберасти и квичат яко и ти добре квичиш.

Добави коментар

Водещи новини