БДЖ: Ще уволняваме пияни стачкуващи железничари

share

Ако стачкуващите железничари извършват непристойни действия ще бъдат незабавно уволнени. Това заяви председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров в ефира на БТВ.

Като непристойни действия ще бъдат определяни употребата на алкохол или грубо отношение към клиентите на железниците, уточни Владимиров. В Кодекса на труда наказанията са забележка, предупреждение за уволнение и уволнение. Несериозно е да се говори, че хората, които се включат в стачката ще бъдат уволнявани само заради протеста си, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Ръководството на БДЖ продължи да настоява, че стачката е незаконна, тъй като няма стартирана нова процедура за арбитраж и не е определено минималното транспортно обслужване. Петър Бунев от синдикатите на железничарите обаче обяви, че в момента е в сила старата процедура. На 10 март имахме предупредителна стачка и стачката на 24 ноември е продължение на този протест. Тук се намеси транспортният министър Ивайло Московски, който уточни, че юристите все още спорят дали стачката ще бъде законна или не. Това обаче не беше достатъчно на Петър Бунев.

Държите се като луд с картечница, нахвърли се Бунев към Владимир Владимиров. Я по-спокойно, върна му председателят на борда на директорите на БДЖ. Това ръководство е единственото, което намали задълженията. Никой от служителите на БДЖ не е записван в списъци, които да послужат за уволнение. Списъците са необходими, за да се знае кой кога стачкува, тъй като в този период по закон не трябва да му се плаща заплата, уточни Владимиров.

Водещи новини

Още новини