Владимир Владимиров: Стачката в БДЖ е незаконна

  • 22 ноември 2011 08:16

  • 2235
  • 2
Владимир Владимиров: Стачката в БДЖ е незаконна
©

Стачка в железниците в четвъртък ще има. От страна на ръководството на БДЖ не се взеха никакви мерки да се предотврати тя, нямаше нито една покана за среща или за преговори.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Синдиката на железничарите в БДЖ Петър Бунев.

Ръководството тласка железниците към стачка, категоричен бе Бунев, който каза, че Европейската комисия се съмнява в предприетите от ръководството на железниците мерки.

Председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров подчерта, че позицията на ръководството е ясна - мерките за реформа в железниците ще продължат да се изпълняват, няма да има отстъпление, иначе дружеството ще фалира. "Няма изненада за Европейската комисия в нашите действия. Задълженията са намалени с 52 млн. лв. от 2010 г. Вървим уверено по пътя на реформата и се надяваме всички железничари да ни подкрепят, за да бъде спасено дружеството", допълни той.

"Имаме сериозни съмнения относно законосъобразността на стачката и днес юристите ни ще изразят позицията си по този въпрос. Съдът ще реши дали стачката е законна, но ние ще я оспорим, защото тя може да доведе до фалит на дружеството и хиляди хора да останат без работа. Готовност за нея има в стачните комитети, но по моя информация обикновените работници не я подкрепят", посочи Владимиров.

"Нашите юристи твърдят, че стачката е напълно законна - тя е заради неизпълнение на споразумения с ръководството на БДЖ. Това е поредният опит да бъдат манипулирани железничарите, за да не не протестират", заяви Петър Бунев.

Владимир Владимиров каза, че ще се направи регистър на стачкуващите и те няма да получат трудово възнаграждение за времето на протеста.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
няма значение

2011.11.29 | 20:53

2
Рошав пумияр!
mitko

2011.11.28 | 18:32

1
Абсолютно е така ! ! !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини