Московски: Януари - февруари 2012 г. БДЖ ще получи заем от Световната банка

  • 23 ноември 2011 07:34

  • 1512
  • 3
Московски: Януари - февруари 2012 г. БДЖ ще получи заем от Световната банка
©

Синдикатите последно са заявили, че стачка в БДЖ ще има, днес ще се видим и разговаряме с тях. Всеки има право на своята позиция, нашата е по-различна от тяхната.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

"На днешната среща със синдикатите ще призовем хората в железниците да постъпят мъдро, защото без реформата дружеството не може да бъде изправена на крака, предстоят тежки времена. Ние предлагаме ясни и точни мерки - догодина целим да минимизираме загубата, дори тя да бъде сведена до нула. Трябва да се знае какво се е случвало в БДЖ и какво предстои да стане, трябва да се поучим и от опита на други държави - в Унгария с по-малко персонал возят три пъти повече хора, румънци и австрийци също преструктурират железниците си", допълни той.

Министърът на транспорта не пожела да коментира въпроса дали стачката е незаконна с мотива, че юристите трябва да се произнесат. "За 8 г. БДЖ е натрупало 800 млн. лв. задължения със знанието на всички управляващи по това време. В търговския регистър е публикуван одитния доклад на дружеството, където недвусмислено се казва, че то е в технически фалит", категоричен бе Московски.

"Аз си нося отговорността за състоянието на железниците, откакто съм поел този пост, ръководството на БДЖ също трябва да носи своята", заяви транспортният министър и уточни, че няма бюджет за осигуряване на алтернативен транспорт при евентуална стачка утре.

Според него, синдикатите също трябва да поемат своята отговорност за евентуалното недоволство на хората от стачката.

Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета съобщи още, че януари или февруари догодина БДЖ ще получи заем от Световната банка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1512 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SVBI

2011.11.28 | 12:03

3
pO NEKADURNO I NEKOMPETENTNO PRAVITELSTVO DOSEGA E NQMALO VUN NEKADURNICITE
The Saint

2011.11.28 | 12:03

2
Голям шегаджия!!!
mitko

2011.11.28 | 12:03

1
Ама за тебе е така ,а не за грамотните хора! Така мислиш защото си тъп фанатизиран комунист!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини