Теменужка Петкова: Наследникът на Коен трябва да реши основните финансови проблеми на БЕХ (видео)

share

Към този момент няма нищо притеснително за състоянието на язовирите които стопанисва НЕК. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на блиц контрол в Комисията по енергетика в Народното събрание, предаде репортер на Новини.бг.

Тя призна, че е имало имаше известно колебание в обемите на язовирите, но допълни, че към настоящия момент ситуацията е съвсем нормална. „НЕК и водните централи към нея работят нормално. Обемът на язовирите към момента е 76% от общия завирен обем в страната спрямо 91% за същия период през миналата година“. "

Петкова коментира и финансовото състояние на НЕК. Тя отново подчерта, че състоянието на компанията след законодателните промени и реформите вече дават своите първи резултати. „Към настоящия момент резултатите са доста оптимистични“. "Националната електрическа компания завърши 2015 г. с 218 млн. лева загуба, като през 2014 г. тя е била 586 млн. лева".

Енергийният министър коментира и смяната на шеф на БЕХ Жаклен Коен. По думите й това е съвсем нормално. „Той не отговори на очакванията и не реши основните финансови проблеми. Надявам се новият шеф да изпълни тази задача“.


Водещи новини

Още новини