Стойнев: Орешарски има своята независимост в управлението на страната

share

Преди срещата, която има днес с протестиращите в Министерски съвет, Драгомир Стойнев категорично заяви, че ще бъде предложен нов справедлив модел за образуване цената на тока. Той ще бъде представен в ДКЕВР утре, предаде репортер на novini.bg.

Седем са основните компоненти, които, ако бъдат спазени, още от 1 юли цената на тока ще бъде намалена с 5%. Това са намаляване на студения резерв; да не се изкупува цялата произведена енергия от производствените заводи по преференциални цени; оптимизация на мрежата; намаляване на разходите от дружествата, както и оптимизиране на техните разходи; създаване на условия или отпушване на износа на електроенергия; приходи от въглеродни емисии. Тези компоненти още тази седмица ще бъдат подложени на обсъждане в Народното събрание, подчерта той. 

Стойнев обяви, че Пламен Орешарски има своята независимост в управлението на страната. По думите му, се работи в посока увеличаване на доходите в страната, тъй като са много ниски, но това ще стане с повишаваме на индустриалните инвестиции.

Водещи новини

Още новини