Драгомир Стойнев: ВМЗ-Сопот трябва да остане държавна

  • 13 юни 2013 15:48

  • 1097
  • 0
Драгомир Стойнев: ВМЗ-Сопот трябва да остане държавна
©

ВМЗ-Сопот трябва да остане държавно предприятие, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на пред журналисти след работната среща в предприятието днес, пише 24 часа.

Идеята е хората да работят и да получават достойно заплатите си за труда, който полагат. Според Стойнев не е нормално в ХХI век в държава от ЕС хората да работят и да не получават заплати.

Министърът се срещна със синдикалните лидери, ръководството на предприятието и посети работниците по цеховете. Според него трябва да бъдат обединени всички сили в посока ВМЗ-Сопот да остане държавно предприятие, като за целта са нужни краткосрочни и дългосрочни действия.

Като ресорен министър той е поел ангажименти хората да получат своите заплати и предприятието да има нужните оборотни средства, така че да може да изпълнява своите поръчки. В момента ВМЗ има поръчки, но няма оборотни средства. „Като дългосрочни действия отговорно заявявам, че ще помагам на ръководството за намиране на дългосрочни поръчки", каза Стойнев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини