Увеличават бюджета на Царево с 10%

share

Бюджета на Община Царево за 2013г. ще бъде завишен с 10% и ще достигне сумата от 13,5 млн. лв. Увеличението ще бъде отнесено изцяло в строителната програма на общината, а именно за подобряване на инфраструктурата по населените места. Обсъждането на бюджета по населени места вече приключи и предстои внасянето му за разглеждане в Общински съвет.

Срещите с граждани бяха проведени във всички тринадесет населени места, като на тях кмета на съответното населено място даде отчет за изпълнените дейности за 2012г. и предложения си за капиталови разходи, които да бъдат предвидени за изпълнение през 2013г. Гражданите бяха информирани и за изпълнението и отчитането на общинския бюджет на Община Царево за 2 012г.

По време на срещите всеки имаше възможност да дават мнения за проблеми от всякакво естество, касаещи отделните населени места. Освен разискването на новият бюджет, жителите изказаха и своето задоволство от свършеното през изминалата година. Бяха обсъдени и възможностите за финансиране по оперативни програми в отделните населени места.

Водещи новини

Още новини