Цвета Караянчева: Разширяването на ЕС остава ключова политика

eu2018bg.bg
share

Разширяването на ЕС остава ключова политика, главната цел е запазването на сигурността и просперитета на целия континент. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева на откриването на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС.

Председателството ни успя да постави основен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на Западните Балкани, заяви тя.

Конференцията се провежда в края на Председателството на Съвета на ЕС. Поехме Председателството във време на големи предизвикателства в Европа и светащ.  България допринесе активно за постигане на целите в триото България-Австрия-Естония. Парламентът стана домакин на шест важни срещи, платформа за сътрудничество между националните парламенти и Европейския парламент, заяви председателят на Народното събрание.

Продължава важният дебат за осъвременяването на политиката за сближаване и за кохезионната политика. Подкрепяме предложението за създаване на по-тесен съюз на държавите от Европа. Основно наше задължение остава изработването на законодателство, което отговаря на интересите на европейските граждани, каза още Цвета Караянчева.

Водещи новини

Още новини