Цвета Караянчева: България подкрепя европейската интеграция на Грузия (снимки)

  • 11 юни 2018 21:48

  • 2707
  • 3
Цвета Караянчева: България подкрепя европейската интеграция на Грузия (снимки)
© Народно събрание

България ще продължи да оказва последователна подкрепа на Грузия в процеса на политическото й асоцииране и икономическа интеграция с ЕС. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с първия вицепремиер и министър на външните работи Михеил Джанелидзе. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на официално посещение в Грузия.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че нашата страна подкрепя европейския избор на грузинския народ и хода на реформите и е готова да предоставя своята експертиза в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание изрази и пълната подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Грузия в рамките на нейните международно признати граници и на стратегическия избор на грузинския народ. Тя увери, че България е един от най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива на Грузия и страната може да разчита на подкрепата ни и в бъдеще. Ще работим за по-добро разбиране сред европейските лидери за предизвикателствата пред Грузия и за стратегическия избор, който страната е направила, добави тя.

Председателят на парламента посочи, че от началото на 2017 г. българското посолство изпълнява функциите на посолство за контакт на НАТО. Това е доброволен жест от страна на България, който ни дава възможност да допринесем за реализиране на евроатлантическите стремежи на Грузия, както и за задълбочаване на двустранните отношения, допълни още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание изрази задоволство от ефективното прилагане на безвизовия режим за краткосрочни пътувания между ЕС и Грузия от март 2017 г. Тя припомни, че докладчик в Европейския парламент по въпроса за визовата либерализация беше българският евродепутат Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, която днес е еврокомисар по цифровото общество и цифровата икономика. Председателят на парламента посочи, че за да не бъде застрашена визовата либерализация, страната ни иска да насърчи грузинското правителство в гарантирането на спазването на условията по режима за безвизово пътуване и засилването на полицейското сътрудничество с ЕС.

В същия контекст Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на даде висока оценка на двустранното сътрудничество между България и Грузия в сферата на сигурността, което се осъществява в областта на нелегалната миграция, противодействието на тероризма и борбата с наркотрафика и организираната престъпност.

България смята Грузия за свой важен стратегически икономически партньор, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че търговско-икономическото сътрудничество през последните години се развива успешно. Беше подчертано, че икономическите връзки между България и Грузия се характеризират с високи нива на стокообмен, но също така съществува и нереализиран икономически потенциал. Разглеждаме изпълнението на Споразумението на Грузия с ЕС за създаване на дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия като допълнителна възможност за развитие на експортния потенциал на двете страни, посочи председателят на парламента.

На разговора беше споделено, че трябва да се използват пълноценно геостратегическите предимства на двете страни за реализирането на съвместни  енергийни и транспортни проекти, които ще допринесат за икономическото развитие на Грузия и България и на региона като цяло.

В състава на парламентарната делегация са председателят на Групата за приятелство България – Грузия Кристина Сидорова и народните представители Александър Иванов,  Йордан Апостолов, Велислава Кръстева и Симеон Найденов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2707 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХАХАХА

2018.06.11 | 23:48

3
ДУАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ГОЙКОООООООООООО
дуци

2018.06.11 | 23:23

2
ГЕЙБЕРИТЕ КОГО ЛИ НЕ СА ПОДКРЕПИЛИ , ДОРИ И ГРУЗИЯ КОЯТО СЕ НАМИРА ПОЧТИ В АЗИЯ НО КАРАЯНЧЕВА ГЕОГРЯФИЯТА Я ВЛАДЕЕ ДО "СЪВЪРШЕНСТВО "
sdfa

2018.06.11 | 22:23

1
До къде стига в крайна сметка тази Европа??? Може би до Китай, или още по далеч???

Добави коментар

Водещи новини