Цвета Караянчева се срещна с патриарха на цяла Грузия Илия Втори

  • 12 юни 2018 10:01

  • 1666
  • 0
 Цвета Караянчева се срещна с патриарха на цяла Грузия Илия Втори
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която е на посещение в Грузия, разговаря с патриарха на цяла Грузия Илия Втори, съобщи пресцентърът на парламента. В срещата участваха и представителите на българската парламентарната делегация - председателят на Групата за приятелство България - Грузия Кристина Сидорова и народните представители Александър Иванов, Йордан Апостолов, Велислава Кръстева и Симеон Найденов.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изрази от името на българските парламентаристи почит и уважение към дейността на грузинския патриарх и ролята му на пазител на християнските ценности в обществото. Тя подчерта ценния принос на патриарх Илия Втори за укрепване на християнството и на мира.

Предайте на българския народ, че Бог е с вас и Бог ще ви помага, отбеляза негово светейшество и подчерта много добрите отношения с българския патриарх и с Българската православна църква. Той припомни, че грузинските братя Бакуриани са основали Бачковския манастир.

Политиците трябва да работят и да решават всички важни и актуални теми в диалог, на масата на преговорите, а вие - духовните отци, да бдите над нашите народи, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Отбелязано бе ползотворното партньорство между двете църкви, което е исторически обусловено. Българската православна църква и Грузинската православна църква поддържат топли и традиционно добри връзки, бе споделено по време на разговора. Събеседниците потвърдиха, че в трудните за България и Грузия години на преход църквите винаги са били упование за народите си.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини