В парламента стана страшно! Караянчева прекрати заседанието (обновена+видео)

  • 15 юни 2018 11:03

  • 19863
  • 37
В парламента стана страшно! Караянчева прекрати заседанието (обновена+видео)
©

Пленарният ден отново започна със скандали и препирни.

От БСП се ядосаха на ГЕРБ, че вкарват извънредни точки в дневния ред и напуснаха залата. Управляващите решиха в дневния ред да влязат второто четене на Закона за водите, внесен от ПГ на ГЕРБ, второто четене на Закона за МВР, внесен от ПГ на „Обединени патриоти“, както и освобождаването на председателят на НЗОК. "Не може със сила да налагате точки за гледане. Ние настояваме те да отпаднат. Това не се случва за първи път. Веднъж вече се извинихте, а сега отново допускате същата грешка. Ние мсе готови да напуснем пленарна зала и да ви оставим сами да си приемате законите", обяви от парламентарната трибуна Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Преди него със същото заплашиха колегите му Филип Попов и Георги Свиленски. "Нямате никаква визия за управлението на държавата. Недопустимо е в петък да се вкарват такива важни точки. Ще се сменя председателя на здравната каса. Какво правите? Това никога не се е случвало в Народното събрание. Как така от днес за днес сменяте председателя на Здравната каса. Това е недопустимо в Народното събрание. Никога не се е случвало", заявиха те.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС също заяви, че не подкрепя идеята за вкарване на извънредни точки. "Колегите ми празнуват Рамазан байрам и нямат възможност да участват в дебатите", каза той. "Председателят на парламента има право да вкарва извънредни точки в дневния ред. Досега ни обвинявахте, че не внасяме достатъчно законопроекти, а сега не искате да ги разглеждаме", отговори им Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тези нейни думи станаха повод депутатите от БСП да напуснат залата.

"Управляващите налагат тоталиратен и авторитарен стил на управление. Те не могат да направят една проектопрограма, която да важи за сряда, четвъртък и петък. Как после да им повярва човек, че имат визия за управлението на държавата?", това попита в кулоарите на парламента Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който даде разяснения защо БСП напусна днешното заседание на парламента. "Управляващите налагат такъв стил на управление и се опитват да отклонят вниманието от отстраняването на председателя на НЗОК. Този подход не отговаря на качеството на работа на НС. Остро протестираме срещу този подход на работа на управляващите. Те само търсят скандали. Ние сме избрани тук, за да работим. Те не вкарват законопроекти на опозицията, но когато решат си вкарват техните законопроекти. Когато се налага със сила дневния ред, от това не страда опозицията, от това страдат българските избиратели", каза още Стойнев.

Въпреки че, бяха напуснали зала от БСП все пак откриха начин да продължат със скандалите. Валери Жаблянов поиска поименна проверка на кворума в зала. Целта на това упражнение бе да докаже, че в зала няма необходимото мнозинство, за да се гласуват закони. "Изпълнете правилника, извадете списъка и започнете проверка. Ако не изпълните правилника, ние ще го направим и ще ви поискаме оставката. Изпълнете правилника", повтори няколко пъти Жаблянов. От страна на ГЕРБ отговори Данаил Кирилов, който обяви, че е направил процедурно предложение преди Жаблянов и депутатът от БСП няма право да иска поименна проверка. "Трябва да си приключим с гласуванията и тогава да има поименна проверка", обоснова се Кирилов в опита си да отложи поименната проверка.

В залата настана истинска какофония, защото Валери Жаблянов и Георги Свиленски не спряха да настояват за поименна проверка, а от ГЕРБ да отказват. Депутатите не спираха да си подмятат реплики от банките, а Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на не спираше да повтаря "На вас от БСП работи ли ви се? Влезте в зала и седнете по местата си. Знам много добре правилника". "Не може да ни казвате какво да правим. Изпълнете правилника и направете поименна проверка", продължаваха да настояват от БСП.

На трибуната не спираха да се иакзват депутати от ГЕРБ и БСП, които да спорят по темата за процедурни предложения и контра процедурни предложения, като обикновенния зрител едва ли разбра нещо от точките, алинеите и процедурите, с които се замерваха управляващи и опозиция. "Няма да напуснем трибуната, докато не започнете поименна проверка. Изпълнете правилника", не спираха да повтарят Жаблянов и Свиленски. На финала Караянчева се предаде и започна да чете имената на народните предствители по списък. Интересното бе, че Свиленски и Жаблянов, които не спряха в продължения на 15 минути да настояват за поименна проверка, отново напуснаха зала и липсваха, докато Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на четеше имета на депутатите.

След поименната проверка, направена от Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, стана ясно, че няма кворум в залата. Затова председателят на Народното събрание даде 15 минути почивка, след което имаше повторна проверка.

От парламентарната трибуна депутатът Вежди Рашидов се ядоса на постъпката на БСП. "Тези хора нарушиха правилника, а сега седят и си пият кафето. Тук не е кафене. Изложиха ни пред цяла България и гостите тук в НС. Предлагам от уважение към министрите, председателят да прекрати заседанието", обяви бившият министър на културата.

Думите му бяха подкрепени и от Волен Сидеров. "Днес станахме свидетели на една просташка, хулиганска проява на двама-трима депутати от БСП, които безчинстваха в територията на председателската трибуна. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на допусна нарушаване на реда в зала. Днес видяхме Жаблянов, който се качваше и слизаше от трибуната, без да му се дава думата. Свиленски беше другият, който преди броени седмици нападна репортер", обяви Сидеров.

Създалата се ситуация доведе до крайно решение. След бурен дебат Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на сложи край на днешното заседание, като по този начин отпадна и парламентарния контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
19863 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2018.06.15 | 18:37

32
Не месете турците че съм бесен,толкова съм бесен че няма и да чакам Ердоган ...600 танка и ще ви унищожим за 1 ден
Хах

2018.06.16 | 14:38

37
я си таковай мамето от 30 години плашите гаргите така вземете млъкнете че ставате смешни с миризливата ви търция
18

2018.06.16 | 03:53

34
Ти недей да чакаш , а започвай да ядеш свински лайна ,боклук !!
Вальо

2018.06.16 | 14:36

36
Безработицата на компютърни специалисти удари тавана и намирането на първа работа е невъзможно. Всеки програмист ще става. А вие викайте браво за училището на бъдещето е карнобат...

2018.06.16 | 09:09

35
МАШИНИЯТ ИНЖЕНЕР КАРАЯНЧЕВА КОЯТО СМЯТА,ЧЕ ПЕКИН Е В ВИЕТНАМ Е АБСОЛЮТНО НЕКОМПЕТЕНТНА И НЕПОДГОТВЕНА ДА СЕ СПРАВЯ С ПОСТА ,КОЙТО ЗАЕМА.100 ПЪТИ ПО ЗЛЕ ОТ ГЛАВЧЕВ.
stoil dimitrov

2018.06.15 | 19:14

33
Komunistite napuskat plenarnata zala,plstame im da rabotjat,moite pari iskam da mi se varnat,ne podkrepjam chora koito ne iskat da rabotjat.
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.15 | 16:40

31
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2018.06.15 | 15:41

30
Вижте колко пари струват БСП и платените им тролове. Бог да ни пази ако получат власт пак. За 1 седмица ще осмучат България, както винаги са го правили в компанията на турците. Гадове и предатели!

2018.06.15 | 15:40

29
Вижте колко пари струват БСП и платените им тролове. Бог да ни пази ако получат власт пак. За 1 седмица ще осмучат България, както винаги са го правили в компанията на турците. Гадове и предатели!
petkan

2018.06.15 | 13:55

28
"Недопустимо е в петък да се вкарват такива важни точки." !!!??? Че петък не е ли работен ден като останалите?! Или в петък се кара "през прососто"?! Интересно!

2018.06.15 | 10:49

19
След 29 год. "само СДС", единствената политическа сила в парламента е БСП, останалото са изпражнения на демокрацията.
Еее

2018.06.15 | 12:39

27
Има!!Корнелката б и в СДС,и в БСП без да е член нито на едното нито на другото л....о!Двойнй воня!!А като притуриш и махалата в крушоница....воня ли бе да го опишеш
млък ЧЕРВЕН МИШОК

2018.06.15 | 12:10

25
че има ли по миризливи от червените миризливи ла-----ина бре другари мръсни комуняги!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.06.15 | 10:53

21
Всичко освен БСП и ДПС на Ердоган е пробутано в парламента от шпионската централа на ЦРУ "Америка за България".
Уффф

2018.06.15 | 12:31

26
А синчето на корнелката къде е пробутано и от кого??!От решетников,от КгБ или от американските тецове!!???я кажи ни облаче червеникаКВО??

Добави коментар

Водещи новини