Лиляна Павлова: С Програмата за саниране създадохме работа на около 600 малки и средни фирми през 20

Булфото (архив)
share

Чрез Програмата за саниране създадохме работа на около 600 малки и средни фирми през 2016 година. Това каза бившият регионален министър Лиляна Павлова и кандидат за депутат от ГЕРБ по време на посещението си в Бургас.

„Най-важното е, че чрез тази Програма създадохме работа и заетост на малките и средни фирми. Само за 2016 година на 1000-тата сгради, по които се работеше, имахме около 600 малки и средни фирми. Така че всички тези, с които нашите опоненти и особено в ляво се опитваха да спекулират, че едва ли не само големите фирми се подкрепят, е поредният мит и той беше разбит, защото виждаме, че всеки блок има по една фирма, която работи. Благодарение на това през 2016 година имаме подем и нулева безработица в сектора“, подчерта Павлова.

Тя подчерта категоричната позиция на ГЕРБ, че Програмата за саниране ще продължи защото е важна за хората. „Като съчетаем икономическия ефект с екологичния, ефектите са безспорни. Програмата е за хората и гражданския контрол, който виждаме, считаме за позитив“, отбеляза Лиляна Павлова.

„Ефектът е видим. Визуално се променя обликът на кварталите. Ефектът за домакинствата е за намаление на сметките с 40, даже на места 50% в зависимост от вида отопление и местоположението на съответната сграда“, допълни Лиляна Павлова.


 

Водещи новини

Още новини