Росен Плевнелиев: Калфин се целуна с Доган

Булфото
share

Много е важно всички да гласуват, независимо за кого, защото България избира своя президент за следващите пет години.

Това каза в Пазарджик кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Всички ще гласуват по съвест, с разума си, но важно за мен е те да направят разликата, защото вече изборът е лесен – Росен Плевнелиев срещу Ивайло Калфин, а ние сме много различни. Изборът ще бъде лесен, понеже сме много различни, допълни той.

Калфин е ляв, аз съм дясно-център. Калфин е статукво 10 години БСП в президентската институция, аз съм промяна за президентската институция. Калфин е трети мандат за Георги Първанов, аз съм промяна. Калфин вече се целуна с Ахмед Доган, видяхме ясно и категорично, посочи Плевнелиев.

Между другото, за нас това е заявка за криза, защото Доган иска предсрочни избори, следователно не виждам Калфин какъв обединител ще бъде, след като вече постига споразумение с лидера на ДПС да се търсят предсрочни избори. Така че той няма как да обединява, а аз ще обединявам всички българи. Калфин е „за” посланиците от Държавна сигурност, аз съм против тях. Калфин е „за” Големия шлем, аз съм обратното, тоест, ние сме толкова различни, че изборът ще бъде много лесен. За мен е важно хората да гласува по съвест, за когото преценят, каза още кандидат-президентът на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини