Плевнелиев и Калфин на балотаж, Фандъкова спечели София

share

Данните на „Алфа Рисърч“ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова имат 43%, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов –28%, а Меглена Кунева и Любомир Христов – 13%.

Волен Сидеров и Павел Шопов от „Атака“ имат 3,9%. Кандидат- президентската двойка на СДС Румен Христов и Емануил Йорданов имат 2%. 1,9% за Атанас Семов, а 1,8% за Светослав Витков.


0,8% са гласували за Мария Капон.

В София 51,9% от избирателите са гласували за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъков, а 21% за кандидата на БСП Георги Кадиев.

За Прошко Прошков, кандидат – кмет от СДС, са гласували 12% от избирателите в столицата.

43 064 български граждани са гласували за президент и вицепрезидент в чужбина до 18 ч., съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Най-много гласоподаватели са отишли до урните в Турция – 17 100. В Испания те са 5 787, а в Кипър, където също има секции извън дипломатическите и консулските представителства – 1900.

Големите градове, в които ще има балотаж са: Варна, Пловдив, Русе, Кърджали, Хасково, Благоевград, Смолян, Перник и Велико Търново.

Димитър Николов от ГЕРБ печели изборите за кмет на Бургас на първи тур с 69,5 %, съобщи ТВ 7 по предварителни резултати от екзит пол.

Избирателната активност в България е била около 50%.

Водещи новини

Още новини