Георги Кадиев: Заводът за боклука ще вдигне такса смет с 220 %

share

Внесената апликационна форма за изграждането на завод за боклука ще повиши такса смет на столичани с близо 220 %. Това заяви по време на предизборния дебат в БНТ кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

Нашите експерти изчислиха, че за апартамент от 100 квадрата, за който в момента се дължат 240 лв. ще се дължат вече 500 лв., убеден е социалистът. Защо вкарахте брокерите във вашата листа, обърна се към Йорданка Фандъкова Георги Кадиев. Ще направя всичко възможно Андрей Иванов да не бъде председател на Общинския съвет, а Петър Диков да не бъде главен архитект на София.

В момента столична общена над 700 млн. лв. задължения към края на март 2011, 470 млн. лв от тях са на Топлофикация. Настоящият председател на общинския съвет Андрей Иванов идваше да проверява какво ставаше с конкурса на компютърните системи в Топлофикация, защото имаше интереси там, заяви Кадиев. Социалистът продължи с разкритията като обяви, че поръчка за няколко милиона е получила фирма на Стефани Михайлова депутат от ГЕРБ и близка до Андрей Иванов. Когато вляза в общината ще направя нов общ устройствен план на София, а Общинска банка ще бъде приватизирана, обеща Кадиев.

Водещи новини

Още новини