Андрей Райчев : Българите искат да разкарат компетентните политици

share

Росен Плевнелиев допусна да го подслушват и дори одобри това. Именно този факт е най-големият проблем пред кандидат-президента на ГЕРБ, заяви социологът Андрей Райчев в предаването Бодилник по ТВ 7.

Президентът няма кой знае какви функции, но когато става въпрос за свободата и нейното ограничаване, той е ключова фигура. Росен Плевнелиев е сложен за заместник, защото в момента Бойко Борисов няма време и трябва да постави друг човек да му пази мястото след пет години, смята Райчев.

Фактът, че по време на предизборния дебат си личеше явното превъзходство на Ивайло Калфин в разбиранията за политика, това няма да бъде в полза на кандидата на БСП. Българите смятат, че компетентните трябва да бъдат разкарани – това е протест срещу елита, осъществил прехода. Народът казва – вие сте боклуци и затова трябва да си ходите. Това е причината в парламента да бъдат хоракато Волен Сидеров и Яне Янев и дори Бойко Борисов, категоричен е социологът.

В момента близо 1,5 млн. души застават зад кандидатурата на Росен Плевнелиев, около един милион зад Ивайло Калфин и половин милион зад Меглена Кунева. Привържениците на Кунева обаче са сред най-високо образованите хора и дори тя да не успее да спечели вота, това ще бъде основа на бъдещия център, убеден е Райчев.

Водещи новини

Още новини