Станишев: Целта ни на президентските избори е победа, а не балотаж

share

Победата на президентските избори е нашата цел, не балотаж, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в интервю за БТА.

Балотажът вече е ясен - Росен Плевнелиев и Маргарита Попова срещу Ивайло Калфин и Стефан Данаилов - между тези двойки ще избират хората, категоричен е Станишев. Вотът за Калфин-Данаилов е протестен вот срещу самозабравянето на управляващите, каза лидерът на БСП.

За да спрем похода на ГЕРБ към властта, се нуждаем от мощна анти-ГЕРБ вълна, от наказателен вот, който да отрезви управляващите, посочи Станишев. Най-важното е на тези избори българите да се отърсят от страха и да вземат съдбата си в своите ръце, заяви той.

Сергей Станишев отбеляза, че на президентските и местните избори БСП залага на личности, на хора с визия за решаването на проблемите в страната.

"Стефан Данаилов влезе в тази битка, за да даде кураж и надежда на хората. И го направи както го правят големите пълководци - дръпна една емоционална реч, разпали вярата в сърцата на хората и застана сред предводителите на армията", добави Станишев. Влизането му в предизборната битка измени курса на всички събития, които чертаеха анализаторите, каза лидерът на БСП.

"Ивайло Калфин е перфектният президент, който ще защитава интересите на българи както на родна земя, така и извън пределите на страната ни. Ще представлява България пред света, където отдавна го познават и му вярват. Той знае как трябва да се формулира, постига и отстоява национален интерес", заяви Станишев.

По думите на лидера на БСП двойката на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова не могат да бъдат коректив на управлението, което ги е назначило на тези постове. Затова подкрепата за тях е подкрепа за политиката на бедността, икономическата стагнация и полицейщината в държавата, водена от кабинета на Бойко Борисов, каза Станишев.

Изборните резултати със сигурност ще бъдат предпоставка за предсрочен вот, стига да не бъдат манипулирани, заяви председателят на БСП.

Водещи новини

Още новини