Сергей Станишев: Вижда се краят на ГЕРБ - ерското иго

Булфото
share

Росен Плевнелиев е звуча фалшиво по време на телевизионния дебат с Ивайло Калфин, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Затова няма да се изненадам, ако бъдем първи още на първия тур на президентските избори.

Вижда се краят на ГЕРБ - ерското иго, каза Станишев. Никога не съм виждал толкова отчаяни хора, особено през последните месеци. „Много хора повярваха на ГЕРБ – пенсионери, лекари полицаи. Но кой не остана излъган?”, попита Станишев.


„Две години празни приказки. Но аз искам Борисов да остави на следващото правителство същото наследство – 8,2 млрд. лв. резерв и същото ниско ниво на държавния дълг – едно от най-ниските в ЕС. За последните 20 години никога не е имало правителство толкова арогантно към нуждите на хората. Две години няма ни увеличение на доходите, а няма дори и индексация. Понеже решиха всички проблеми на държавата, вече дават акъл и на Европа”, отбеляза още Сергей Станишев.

Въпреки очакванията правителството няма да вдигне доходите и през 2012 г., защото е поело ангажимент пред Европейската комисия това да не се прави до 2013 г., посочи Станишев. „Има пари за скъпи магистрали, има 130 млн. лв. повече за администрацията, а няма пари за болници”, каза още лидерът на БСП. По думите му ГЕРБ разчита, че хората няма да гласуват и че купеният контролиран вот ще им свърши работа, но това няма да стане така, защото хората заявяват, че трябва да се сложи край на това отношение към тях. „Няма да е лесно излизането от батака, който направи ГЕРБ, но не е невъзможно. БСП е алтернативата на управляващите и това ще си проличи по изборните резултати. БСП ще поеме своята отговорност, не заради властта, а за да върне на хората надеждата, свободата и нормалността”, заяви Станишев.
 

Водещи новини

Още новини