Плевнелиев: Ще спечелим на първия тур

Булфото
share

Категорично очаквам да спечелим изборите на първи тур.

Това заяви кандидатът-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев в сутрешния блок на бТВ.

Основният ни противник е БСП в лицето на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, допълни той.

Ние правим кампания лице в лице, а опонентите ни с манипулации. Не е вярно твърдението в клипа на БСП, че парите за култура са по-малко от парите за подслушване. Бюджетът на Министерството на културата е публичен и може да се види, че това е лъжа. Журналистите се подслушваха, но по времето на тройната коалиция - когато премиер беше Сергей Станишев, Калфин - министър на външните работи, а Стефан Данаилов - министър на културата.  И РЗС уволняват от билбордове правителството, но не могат да направят това, могат да уволнят само секретарките си, заяви Плевнелиев.

С папки и манипулации избори не се печелят. Когато твърдяха, че имам черен печат за Германия, аз бях на среща с Ангела Меркел. За да помогнем на българите да не гласуват винаги "против", трябва да им дадем решения и визии. Ние искам да направим така, че българските граждани да гласуват "за', независимо от кой етнос са, категоричен бе кандидат-президентът на ГЕРБ.

За случая в Катуница имахме ясна позиция, че е криминален, каквато беше и позицията на много европейски политици. Ясно заявихме, че партиите не трябва да яхват ситуацията, защото така се отклонява общественото внимание от други важни проблеми и се капсулира етническият вот, каза още Росен Плевнелиев.

Маргарита Попова допълни, че реакцията на правителството за Катуница е била своевременна и ситуацията е била овладяна.

Водещи новини

Още новини