Станишев: На изборите ще ударим шамар на ГЕРБ

Булфото
share

Всеки ден ни се хвалят колко сме добре, че Америка и Европа ни завиждат и върха на тези хвалби беше преди два-три дни, когато българският премиер Бойко Борисов даде акъл на европейските лидери – „ако искате да нямате криза, както няма криза в България, намалете и вие пенсиите и заплатите до нашите нива”.

Това каза в Малко Търново председателят на НС на БСП Сергей Станишев. „Хората ни се смеят. Две години няма не само увеличение на доходите, каквото беше обещано, няма дори индексация на доходите”, каза лидерът на БСП.

„За 20 години преход много грешки бяха направени, престъпления дори, но дори 1996-1997 г., когато беше най-голямата финансова криза, пак имаше поне индексация на доходите, а сега няма нищо. Казват – чакайте да си построим магистралите, после ще видим. Хората не могат да свържат двата края. Кой се движи по тези магистрали – не останаха хора. За една година с 22 % са нараснали цените на хранителните продукти и няма никаква реакция от държавата. За пръв път имаме правителство, което е абсолютно безгрижно към нуждите на българите и това противоречи на Конституцията, защото по Конституция - България е социална държава и е длъжна да осигури на хората елементарни условия за живот, да им осигури достойно препитание, достъпно здравеопазване и образование. На тези избори имаме шанс да сложим спирачки, да ударим един шамар на ГЕРБ заради тяхното безразличие и самохвалство”, каза още Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини