Станишев: Покрай Катуница стана ясно, че борба с престъпността няма

share

В последните две седмици стана ясно, че няма никаква борба с престъпността, защото случаят с Катуница разголи всичко.

"Кирил Рашков каза, че се е договорил да ви подкрепя, но не казва с кого. Е, кажете с кого. Затова ли го пазихте като зеницата на окото, че хората отчаяни излязоха да протестират" - това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на събрание на столичния партиен актив.

„Хората са изморени, 20 години какви ли не експерименти се случиха на България, кого ли не опитваха като спасител различни партии, а след всеки спасител идвахме ние да оправяме държавата”, смята Станишев. Председателят на НС на БСП подчерта, че всеки кандидат за изборите, подкрепен от левицата, влиза в изборната борба с истинска кауза.

„Няма нищо по-болно от това да видиш в очите на хората отчаяние, защото то е признак на огромна безнадеждност и загуба на вяра. Това виждах у тях преди няколко месеца”, каза Станишев. Той отбеляза, че в последните седмици вижда промяна в погледите им. „Да, срещу нас има безскрупулен и арогантен опонент, който ни превъзхожда по финансови ресурси, пиар, а и МВР е зад него, но единствено българските социалисти можем да спрем безумието в държавата и да върнем надеждата на хората. Това наистина е мисия, защото става въпрос за това – дали България ще има бъдеще или ще затъне в блато”, коментира лидерът на БСП.

Той смята, че се говори малко за българската Конституция. В нея има три стълба – че България е демократична, социална и правова държава. През последните две години, според Станишев обаче се виждало, че наглеците от ГЕРБ отиват към изборите с убедеността, че могат да фалшифицират и да ги спечелят служебно.

Лидерът на БСП подчерта, че е горд от това, че „Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са бъдещите президент и вицепрезидент”. „Понякога ми е жал за Росен Плевнелиев, той не е за там”, каза още Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини