Станишев: Мисията на БСП е да върне надеждата

share

Мисията на БСП е да върне надеждата на хората и това е най-важното, заяви в генералтошевското село Красен лидерът на партията Сергей Станишев след като официално бе открита рехабилитирана пътна отсечка между селата Красен и Росица.

Сергей Станишев отбеляза, че не е много по рязане на ленти, защото според него изграждането на инфраструктура – пътища, канализации, обекти е задължение и работа на всяко правителство и всеки кмет. „Така правихме и ние в рамките на нашия мандат”, добави той. Лидерът на БСП припомни, че са направени 76 км от автомагистрала „Тракия”.

Според него, по-важно е, че през 2005 г. над 6000 км в страната са били реновирани пътища от републиканската мрежа. „Старахме се да водим регионална политика, която да помогне на всички региони, не ресурсът да се концентрира само в София, Бургас и Пловдив, а хората в цялата страна да живеят малко по-добре, с по-високи доходи, с по-добра инфраструктура. Това се отнася и за добруджанския край”, допълни Станишев.

Той обърна внимание и на въпроса с избора на президент. Според него, този избор има огромно значение, защото след срещата му с най-различни хора от страната е разбрал, че сега те „живеят по-зле – доходите не стигат, здравеопазването запада, нещата не се случват”. Станишев каза също, че има впечатление, че хората са наясно, че централната власт има само една цел – да се облагодетелства с властта. „Това е много зле”, коментира той. Според него, единствено на президентските избори хората могат да кажат: „Не, стига” и „Прекалихте, искаме държава, която се грижи за нас, защото самохвалството не върши работа”.

Станишев изрази чувство на гордост от издигнатата кандидатура на БСП за президент – тази на Ивайло Калфин, който по думите му, е олицетворение на държавника, с авторитет в чужбина, човек с визия за държавата – как да се развива в различни аспекти. „Стефан Данаилов е олицетворение на българската духовност и „съм сигурен, че като вицепрезидент той за пръв път ще уплътни задълженията на тази позиция, като защитник на културата и духовността в страната”, каза още Станишев.

Водещи новини

Още новини