Нов сигнал: ГЕРБ раздавали във Враца подпечатани бюлетини

share

Тече процес на осмисляне в ГЕРБ на резултатите, но те отказват да ги приемат, каза пред БТВ Мая Манолова. Те се опитаха да създадат партията си като партия-държава, но отказват да приемат, че българския народ се произнесе категорично, че иска да ги отдели от властта.

По отношение на случая в Костинброд тя каза, че е имало опасност за подмяна на вота. Когато допълнителни бюлетини са пуснати в употреба няма как да се оспорят подобен вот. Смешна е идеята да се сложи GPS на контейнерите, тъй като те няма да стигат до урните по този начин, каза социалистката.

Във Враца е имало количество бюлетини за контролиране на вота. Бюлетините с отбелязан знак за ГЕРБ се раздавали на избирателите, които са били подпечатани. Така избирателите влизали в секцията и изнасяли нова празна бюлетина. Комисията не гледа дали има следи от индивидуалното накърняване на печата, каза Манолова. И този сигнал ще бъде внесен при главния прокурор, каза социалистката.

Случаят е свързан с избиратели, които имат връзка с определена институция. Коя е институцията и какво е количеството обаче Мая Манолова отказа да съобщи. Тя е убедена, че Цветан Цветанов е разбрал от ДАНС, че тя е автора на сигнала за случая в Костинброд. Надявам се да бъде установено откъде е станал течът на информацията, заяви Манолова. Сергей Станишев не знаеше, че подавам сигнала до прокуратурата, не смятам, че аз трябва да търся разрешение от лидера си за това, разкри социалистката.

Водещи новини

Още новини