Костов: Готвим тройна коалиция

share

Продължава да има сериозни съмнения около манипулацията на изборите. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Иван Костов. 

В обществото има усещане за свързаност между тези, които купуват гласове при вота, и тези отгоре, които ги прикриват. Аз не изключвам и активността на големите търговци на гласове от миналото и контролиращите партии. Въпросът е да се създаде такава система на взаимен контрол на щабовете по места, че да се възпрепятства престъпната търговия. Ако обявим всички в купуване на гласове, ще се призоваваме да крадем по-малко. Но не може да се приеме, че всички в системата са корумпирани, там има и граждански контрол, уточни той.

Очакваме "Синьо единство" да се регистрира. Говорили сме за листите вече. Ще имаме вероятно още един партньор, коментира Костов но призова да се даде време, за да се види как ще се развият нещата.

Според него има лошо данъчно разпределение в държавата, което прави крайно бедните хора още по-бедни. Лидерът на ДСБ е против идеята на БСП за взимане на заем за подобряване на финансовото състояние на българите. Левицата иска да ни вкарат в по-голяма бедност. Вие виждали ли се някое семейство, на което му се е подобрило финансовото положение дълготрайно при теглене на кредит, попита той.

ГЕРБ и Бойко Борисов дойдоха във властта като съвсем нови хора, но много от тях останаха и неизвестни след оставката на правителството. Преди това съвсем ново лице без никакъв опит управляваше държавата - Сергей Станишев. Предходното управление също бе от нови лица. 12 години българинът в стремежа си да гласува срещу статуквото, не е избрал да гласува за нещо, което го има и има накъде да се развие. Затова в Народното събрание се среща липсата на професионализъм и опитност. Сега пробването с новите ще бъде за четвърти път, заключи той.

Водещи новини

Още новини