Лъчезар Борисов с подробности за отпуснатите милиони за туроператорите

Novini.bg
share

Ние като Министерство на икономиката подкрепяме всеки един от браншовете в българската икономика.  Туризмът в момента е един от най-засегнатите браншове. От Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" ще пренасочим 10 млн. лева към Министерството на туризма като директен бенефициент, което след това ще управлява тази процедура. Това обяви на брифинг министърът на икономиката Лъчезар Борисов, предаде репортер на Novini.bg. За средствата ще могат да кандидатстват български туроператори, засегнати от кризата с коронавируса.

Няма да има субективизъм, ще има ясни критерии, така че тези средства да бъдат усвоени много бързо, добави той.

След среща при Борисов - отпускат спешно 10 млн. лв. за туроператорите

Това е една пилотна схема, с която ние предвиждаме да спестим 1-2 месеца от процеса на кандидатстване. Оттук нататък трябва да се произнесе Комитетът по наблюдение и Министерството на финансите, тъй като това ще бъде процедура по De Minimis държавна помощ, заяви Борисов.

Министърът на икономиката отново призова всеки един бенефициент по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", който има съмнение за нередности, да подава сигнали на обявените на сайта на министерството гореща линия и електронна поща.

Водещи новини

Още новини