"Линд унд Шпрюнгли" с рекордни продажби

GettyImiges
share

Швейцарският производител на шоколадови изделия "Линд унд Шпрюнгли" (Lindt & Sprungli) е реализирал продажби за над 2 милиарда швейцарски франка през първата половина на годината, което е безпрецедентно постижение, предаде ДПА.

Компанията обяви днес от швейцарската си централа в Килхберг, кантон Цюрих, че приходите на групата са нараснали с около 5 на сто до 2,09 милиарда швейцарски франка (2,41 милиарда долара) спрямо същия период на миналата година.

Като се изключат валутните колебания и последиците от придобиванията и продажбите на части от компанията, растежът е от около 10 на сто. Производителят на шоколад обяви, че макар и суровините и електроенергията да продължават да са скъпи, част от разходите са се прехвърлили на чуждестранните партньори при по-високи цени, предаде БТА.

"Порше" със скок на приходите от продажби за първото тримесечие

Оперативният резултат преди лихви и данъци е скочил с почти 38 на сто до 255 милиона швейцарски франка.

Компанията е извлякла полза от фокуса си върху висококачествения шоколад. Потребители са били по-склонни да купуват висококачествени продукти със съответно по-висока добавена стойност, отколкото през предходната година.

"Линд" е генерирал чиста печалба от 204,5 милиона швейцарски франка спрямо 138 милиона швейцарски франка през същия период на миналата година. 

Водещи новини

Още новини