От TV7 отговориха на Ива Николова

share

Ръководството на TV7 разпространи официална декларация до медиите, в която осъжда действията и поведението на водещата на рубриката "Гореща точка" Ива Николова.

Припомняме ви, че днес сутринта журналистката обяви в ефир, че напуска телевизията и сутрешния блок, където се излъчва "Гореща точка". Тя беше недоволна от факта, че водещи политици като Бойко Борисов, Лютви Местан, Меглена Кунева, Николай Бареков, Радан Кънев и други, отказват да й гостуват.

Публикуваме становището на TV7 по темата, без редакторска намеса.

Във връзка с изявеното желание на Ива Николова за прекратяване на трудовите й взаимоотношения с TV7, бихме искали да подчертаем, че както колегите й, така и ръководството на телевизията се дистанцират от начина на заявяването му.

Със съобщаването на решението си в ефир, г-жа Николова наруши професионалните и етични норми на поведение. Аргументирайки се с нежеланието на политици да гостуват в нейната рубрика, тя постави своя професионализъм под въпрос. Наред с това остави и впечатлението, че е водена от други интереси, различни от обществените.

Именно заради това, TV7 се дистанцира и изразява своята негативна позиция, като заявява, че в името на истината и гражданските интереси, ще продължи да работи, въпреки създалата се ситуация.

Водещи новини

Още новини