Apple ще инвестира 304 млн. долара в строежа на нов кампус

share

Най-скъпата компания в света Apple ще инвестира 304 млн. долара в строежа на нов кампус, с който ще увеличи над два път работната си сила в тексаската столица Остин, съобщава AP.

Проектът е стимулиран с 21 млн. долара, отпуснати от щатски инвестиционен фонд, целящ да привлече високотехнологични компании в града, каза в петък (9 март) представителят на местните власти в Тексас Рик Пери.

Инвестицията от Texas Enterprise Fund идва в замяна на обещанието, че Apple ще добави над 3600 нови работни места в Остин през следващите 10 години. В това число ще влизат служители за поддръжка на клиенти, специалисти по продажбите и финансови експерти.

Към момента компанията, чиято пазарна оценка в началото на месеца надхвърли половин трилион долара, разполага са общо 3500 служители в град Остин. От своя страна властите в южния американски щат до момента са инвестирали над 443 млн. долара в подобни проекти.

В замяна на това те са подписали договори, които ще създадат общо 62 хиляди нови работни места и ще налеят в местната икономика инвестиции за над 15,4 млрд. долара.

Водещи новини

Още новини