Цветан Василев: Създал съм се сам, с Доган съм се виждал 2-3 пъти

share

Изваденият от управлението мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев обяви, че се е виждал с Ахмед Доган "2 или 3 пъти". БТВ излъчи пълното интервю с него, части от които бяха излъчвани през изминалата седмица. Василев определи Доган като интересен събеседник, но отрече тримата с него и Делян Пеевски да са участвали в триада.

"Аз се създадох сам, използвайки някои обстоятелства - кризата, конюнктурата. Този мит трябва най-сетне да рухне. Не зад всеки успял човек в бизнеса трябва да има политически или партиен покровител", заяви той.

Банкерът обясни, че досега не е имал конфликт с политици. Той потвърди, че се е виждал и с Бойко Борисов, като добави: "Мога да твърдя в определена степен, че някои от нещата в неговото правителство ми харесват". Василев разкритикува само крайното свиване на разходите. Той се изказа по-сдържано за Сергей Станишев, като подчерта, че правителството на Пламен Орешарски не е отговорило на очакванията му.

"Дори не бих искал да я коментирам. Само в болната глава на човек, който е много силно притеснен, може да се роди такава измислица" - така Цветан Василев коментира обвинението, че е участвал в заговор за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Водещи новини

Още новини