Цветан Василев: Претенциите на ГЕРБ да управлява пак не са сериозни

  • 03 август 2013 07:29

  • 17646
  • 57
Цветан Василев: Претенциите на ГЕРБ да управлява пак не са сериозни
© Булфото

Аз с политика не се занимавам. Като представител на едрия бизнес не ми е безразлично обаче каква политика води едно правителство. Това казва в интервю за в. "Преса" председателят на Управителния съвет на "Корпоративна търговска банка" Цветан Василев.

"Критикувах кабинета на г-н Борисов тогава, когато виждах, че решенията му не бяха правилни според моите разбирания. Не че имаше чуваемост за думите ми. По-скоро имаше насаждане на крайно негативно отношение към българския бизнес като цяло. Не знам откъде г-н Борисов е извадил заключението, че едва ли не аз съм човекът, който стои зад правителството (бел. ред. - кабинета "Орешарски"), но то е изградено на абсолютно грешна база. За мен е важно какви условия за бизнеса ще създаде кабинетът, а не кой и как ще бъде назначен за министър. Засега не мога да кажа, че екипът на г-н Орешарски работи в полза на определени кръгове. Той не е имал и голяма възможност да прокарва своите решения. Времето ще покаже кой и колко е бил прав. Поне смятам, че сега отношението към бизнеса е нормално, за разлика от назидателния тон, който държеше предходната власт", посочва Василев.

По повод всекидневните протести от 50 дни насам с искане за оставка на кабинета и предсрочни избори банкерът казва: "Аз съм привърженик на стабилността в държавата. Дали тя може да се гарантира от предсрочен вот - дълбоко се съмнявам. По-скоро ми се струва, че партиите, които претендират, че знаят и могат да управляват страната, трябва да се вслушат във вижданията на бизнеса. Защото и в момента няма идея, няма концепция за излизане на страната от кризата. Трябва да се търсят конкретни, специфични мерки за изваждане на икономиката от кризата, а не панацеи. Как и в какъв политически формат, е друг въпрос. Но претенциите на ГЕРБ, че те могат и ще управляват страната по начина, по който до правеха допреди няколко месеца, не ми изглеждат сериозни. Финансово-икономическата им политика беше неуспешна. А сериозно доказателство за това е фактът, че като страна с най-ниски доходи в ЕС ние реализирахме и втория най-голям спад в тези доходи по данни на Евростат за 2012 г. Такъв довод не се нуждае от коментар. Ако реализираш стабилност за сметка на увеличаване на мизерията - съжалявам да го кажа, но това не е правилният подход".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17646 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар
Bobby

2016.09.12 | 16:18

57
Искал пак да управлява ! Борисов трябва да бъде изпражен пред международния съд в Хага за геноцид срещу собствения си народ !
Бойко е крадец и убиец

2016.09.12 | 16:18

56
Колкото и да се опитват да се разграничат заради тези 4 милиарда е ясно, че Бойко, Пеевски, Доган и Василев са си още дружки. Ако не беше така на някой щеше да му се случи случка като на всичките вещи лица по делата на ЦвЦв нали така?

2014.11.06 | 12:39

54
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ВЗЕ ВЛАСТТА С ИЗМАМА, УПРАВЛЯВА С ТЕРОР, ЩЕ СИ ОТИДЕ С ПОЗОР

2014.11.06 | 12:42

55
Яд те е,та чак те боли гъ.а!

2014.10.07 | 11:01

53
Освен Плевнелиев и Борисов - никой друг не е печелил избори и вземал властта с ИЗМАМА и ФАЛШИФИКАЦИИ и с ПАРИ !!
ДО АЛЕН

2014.09.16 | 21:27

43
КОЙ НАРОД ДА РЕШИ КОЙ ДА КАРА ВЛАКА БЕ ТЪПАНАР.ТО ТОВА НАРОД ЛИ Е БЕ.ПО ПРОСТ НАРОД ОТ БГ НЯМА В СВЕТА.А ВАСИЛЕВ Е ПРАВ.ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ ЗА СМЕТКА НА МИЗЕРИЯ И ГЛАД ТОВА МОЖЕ САМО БОЙКО ДА ГО ПРИЛОЖИ.И ЩЯЛ ДА ПОДКРЕПИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА БОЙКО АКО ТЕЗИ ПАРИ СЕ ИЗПОЛЗВАЛИ ПАК ЗА СТРОЕЖИ.ТОВА Е МИСЛЕНЕТО НА ПРОСТ И ГЛУПАВ ЧОВЕК.ЗА НЕГО МИЗЕРИЯ И ГЛАД НЯМА ЩОТО ИМА МИЛИАРДИ И СТОВА ИЗКАЗВАНЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОБЕЖДАВАМ ЧЕ ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА МЯСТО НА ПРЕМИЕРСКИЯТ СТОЛ.ТОЗИ ЧОВЕК ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИЯТ ЧОВЕК.МАКАР ЧЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ ГЛАСУВАХ ЗА ТОЗИ ЧОВЕК ЗАЩОТО МУ СЕ КЕФЕХ НА ПРОСТОВАТИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ГО МИСЛЕХ ЗА ЕДИН ОТ НАРОДА.НОЯВНО МНОГО СЪМ СГРЕШИЛ.ТОЗИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУЩА ДО МИН.СЪВЕТ И ДА ОПРАВЛЯВА.ПО ДОБРЕ Е КОМУНЯГИТЕ ДА НИ ОПРАВЛЯВАТ.ИЗТИНАТА Е ЧЕ КОМУНЯГИТЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ НАРПАВИХА МНОГО ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИЯТ НАРОД А ТОЗИ НЕКАДАРНИК ИЗКА ПАК ДА СТРОИ.
яка баба

2014.10.07 | 11:01

52
Който и да управлява, само та БСП, ДПС и Атака! Нищо не са направили, освен масово да сменят кадри от други партии с техни си хора. Те нямат нужда от умни хора, трябват им, глупаци, на които като кажат това е правилно, гласувайте, те да вдигат ръце и да възхваляват.
Alen

2014.09.16 | 21:30

47
Mi ako ti hareswa bradow4edite ot DPS da te klatqt,na4i si pedal.Na Naroda ne mu hareswa do go uprawlqwa DOGAN,MESTAN,CONEW ,BISEROW OT DPS i nai ve4ee bat SALI,a 4e Stani6ew im e stanal sluga s nqkoi GEI kompromat ,towa e druga rabota.O6te EDIN P1T na teb ako ti hareswa na mnozinstwoto ne im haresawa.

2014.09.16 | 21:29

46
Само мошениците,контрабандистите,далавераджиите, прекупвачите на плодове и зеленчуци и подкупните и корумпирани държавни чиновници - силно подкрепят партиите извън парламента и ГЕРБ и затова продължават да протестират против Кабинета на Орешарски,защото вече им затвориха много "вратички". Те много искат да се върне на власт Бойко-разбойко !!!
Какво става тук...?!

2014.10.07 | 11:00

51
ББ ЯВНО Е РАЗВЪРЗАЛ КЕСИЯТА ЗА ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ НА ГЕРП, ЧЕ СА НАЛАЗИЛИ ЦЕЛИЯ ФОРУМ.....ИЗБОРИ СКОРО НЯМА....ПОНЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРОМЕНИ КОДЕКСА.

2014.09.22 | 18:25

50
Напомня ми много на един друг банкер, лека му пръст.

2014.09.22 | 18:25

49
Lybo, мързи те напоследък, оставяш шефа си да ти върши работата, ще ядеш патката! Ама и Цецо Василев си е виновен, като наема такива работници и иска да мине с 20лв и пица на ден.

2014.09.22 | 18:24

48
Чудя се на железните нерви на Недялко Грозев - коментиращия от фейсбук. Как е възможно човек да спори с абсолютни тъпанари, които те самите не знаят какво искат, и да продължи да бъде любезен. Явно по това си личи културата на хората, а не като някои хистерясали маргинали.

2014.09.16 | 21:28

45
АБЕ ТОЗИ ДА НЕ Е БРАТ"ЧЕТ НА БАТ САЛИ--ПРИЛИЧАТ СИ ?
пенсионер

2014.09.16 | 21:28

44
Абе плужек мургав, ти ли ще кажеш кой ще управлява? За избори чувал ли си? Ти ли си господар на волята на хората?Или си мислиш, че като си обяздил оня капут нещастен - всички са безмозъчни като него и светът е твой? Бахти ненормалниците и наглеците се навъдихте - торбите под оченцата ти ще стигнат до тумбака ти, клинико нещастна!

Добави коментар

Водещи новини