Спряха европроекти в Сливен заради прокурорски проверки

Булфото
share
Кметът на Сливен Йордан Лечков настоява прокурорските проверки на общинските европроекти да приключат по-бързо, за да може да започне работата по тях, съобщава "Труд".
 
В момента общината не може да започне процедурите за възлагане на изпълнението, тъй като проверките не са приключили, обясни той.

"Сигнал е препратен от МРРБ до Главния прокурор. Чакаме становището на прокуратурата. Такива са правилата - има ли проверка, трябва да се спре", допълни още градоначалникът. Обект на разследването били както проекти, по които още не е започнала работа, така и такива, по които дейностите са приключили.

Основните ремонти за близо 3 млн. лева, например на двете социални заведения в града - Дома за стари хора и Дневния център "Св.Стилиян Детепазител", били извършени и разплатени, но европарите все още неполучени. "Така се пречи и за водния цикъл, и на всички европроекти, по които сме одобрени. Ако някой си мисли, че пречи на мен, греши", заяви Лечков. Той съобщи, че му предстои среща с окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов. А на 13 септември - в МРРБ.

Водещи новини

Още новини