Ето го новият Corvette C7 Stingray

share

Мъчителното чакане на новия Chevrolet Corvette свърши. Седмото поколение на култовата спортна американска кола бе представено късно снощи на автомобилното изложение в Детройт.

GM правят смела крачка напред и връщат Stingray в името на новия C7 и го правят, защото този път моделът е нещо повече от обновена версия.

Най-ярката промяна идва още от пръв поглед на агресивния дизайн. Емблематичните пропорции са запазени, но се предадени на съвременен език. Сърцето на Corvette C7 Stingray също е част от последната вълна двигатели. Пълненето му се осъществява от директно впръскване на инжекционната система.

Галерия на Corvette C7 Stingray.

Работният обем на V8 атмосферния двигател е 6.2 литра. Мощността му достига 450 кс и 610 Нм, като 400 от тях са на разположение още при 2000 обр. Клиентите могат да избират между 7-степенна механична и 6-степенна автоматична. Механичната предлага автоматично изравняване на оборотите при смяна на скорости.

Chevrolet Corvette C7 Stingray ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Структурата на купето е с цели 57% по-устойчива на усукване, което е колосален прогрес. Въпреки усилената конструкция то тежи с 45 кг по-малко. Благодарение на алуминиевото шаси и използването на карбон разпределението между предна и задна ос е идеално - 50:50%.

На пазара в САЩ Chevrolet ще пусне Corvette C7 Stingray през септември тази година. Американците предстои да обявят официално базова цена.

Водещи новини

Още новини